Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Horvat: Ugovori zaposlenika će se prenijeti, koncesije također

Ministar je  s izvanrednim povjerenikom Fabrisom Peruškom i njegovom zamjenicom Irenom Weber podnio izvješće o poslovanju Agrokora na sjednici Odbora za gospodarstvo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1 komentara

Nema nikakve rasprodaje ni pogodovanja, ustvrdio je ministar gospodarstva Darko Horvat i tako odbacio nagađanja da će prebacivanjem Agrokorovih koncesija na zrcalne kompanije hrvatsko zemljište i resursi prelaze u ruke strancima.

Ministar je  s izvanrednim povjerenikom Fabrisom Peruškom i njegovom zamjenicom Irenom Weber podnio izvješće o poslovanju Agrokora na sjednici Odbora za gospodarstvo. 

AKCIJA AGROKOR Peruško: Uspješna nagodba će ojačati hrvatske institucije

- Hrvatska zemlja i resursi su uz pravičnu naknadu do sada bili dani na korištenje tvrtkama u sustavu Agrokora i te će se koncesije prenijeti, ne u vlasništvo, već na određeno vrijeme uz pravičnu naknadu na korištenje novim zrcalnim trgovačkim društvima - pojasnio je ministar Horvat, a na sjednici se moglo čuti i da su svi dugovi s osnove koncesije u potpunosti plaćeni.

U RUKAMA VJEROVNIKA Horvat: Agrokor je bio na rubu propasti, ali ima budućnost

Ministar je kazao i da nema brige za zaposlenike i njihova prava, jer se i njihovi ugovori prenose na zrcalne tvrtke. Smatra da je Vlada u ovom slučaju napravila dobar posao, a kazao je i kako će Agrokor trebati nove zaposlenike, a traži se i 500 trgovaca. Horvat je na odboru napomenuo da je lex Agrokor prihvatilo Vijeće EU te postaje dio pravne stečevine. 

- Agrokor i njegovi partneri u sljedećem periodu imaju budućnost - ustvrdio je Horvat koji se nada da će nagodba uspješno završiti. 

JOŠ SU SVI I DOBRO PROŠLI Agrokor: Ovo je 9 dobrih stvari koje donosi famozna nagodba...

Izvanredni povjerenik Fabris Peruško očekuje da će vjerovnici 4. srpnja izglasati nagodbu, no napomenuo je da tek kad ona postane pravomoćna se može pristupiti njezinoj provedbi u djelo. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message