Obavijesti

News

Komentari 38

Horvatinčić: Zvali smo ga 'Vojo poštar', a svima je pomagao

Horvatinčić: Zvali smo ga 'Vojo poštar', a svima je pomagao
4

Tomo Horvatinčić je svjedočio u utorak na suđenju Vojislavu Blaževiću, optuženom za postavljanje dvije bombe u siječnju u Zagrebu. Poznaje ga još od 90-ih godina

VIDEO

Zvali smo ga "Vojo poštar". Svi su ga poduzetnici u Sv. Nedjelji zvali kad god bi nešto trebalo i svima je uvijek bio na usluzi, kazao je Tomo Horvatinčić na suđenju Vojislavu Blaževiću, optuženom za postavljanje dvije bombe u siječnju u Zagrebu. Ispred Općinskog kaznenog suda upoznao se s njegovom nevjenčanom suprugom Ljiljanom Škreblin i stricem Antom Blaževićem, a na izlasku iz sudnice Voji se obratio riječima: "Drž' se". Horvatinčić je rekao da optuženog poznaje još od 90-ih jer mu je, kao i mnogim poduzetnicima na tom području uveo telefonsku liniju.

Linije su se često kvarile, a Vojo je uvijek svima bio na usluzi, nekad samo za kavu

- To nisu bile moderne telekomunikacije kao danas. Linije su se često kvarile, a Vojo je uvijek svima bio na usluzi, nekad samo za kavu ili za riječ hvala - objasnio je poduzetnik. Oštro je odbacio tvrdnje i napise da bi na livadu ispred njegovog restorana Babilon u Sv. Nedjelji bila bačena bomba.

- U to vrijeme u hotelu u sklopu kojega je bio i taj restoran boravilo je više od 100 UNPROFOR-aca i stranih novinara. Nije mogla muha proletjeti, a da se to ne zna - ljutio se Tomo. Prisjetio se da je Voju nakon proglašenja nezavisnosti Hrvatske angažirao da na jedan od telekomunikacijskih stupova postavi hrvatsku zastavu.

On je jedini imao te penjalice i to je učinio s radošću i veseljem

- On je jedini imao te penjalice i to je učinio s radošću i veseljem - kazao je. Nakon Horvatinčića svjedočio je operater centra 112 Dražen Maskalan koji je bio u smjeni 10/11. siječnja i primio poziv Vojislava Blaževića.

- Jedan od poziva na koji sam se javio bio je onaj muškarca koji je zvao s mobitela šest minuta nakon ponoći. Rekao je da se na stanici nalazi bomba, onda je rekao da je nešto pomaknuo pa ponovio da je tu bomba. Spominjao je da vidi nekakve žice te da je tamo još ljudi. Pričao je potpuno nepovezano. Zamolio sam ga da ostane na liniji da ću ga povezati s policijom, no onda je veza pukla - ispričao je Maskalan. Kazao je i da ga je 10-ak minuta kasnije nazvala djevojka i rekla da je u trenutku eksplozije bila na autobusnoj stanici, da je razgovarala s muškarcem koji je bio tamo i raznio se, no da ih je taj čovjek upozorio da bježe jer je tamo bomba - prisjetio se. Posljednja je svjedočila Renata Martinović, Vojina prijateljica iz Siska koja je u noći druge eksplozije trebala s njim putovati u Austriju u nabavu robe.

Na putu za Zagreb čuli smo se nekoliko puta. Bio je opušten, dobre volje, pričao je viceve. Imala sam osjećaj da mu je dosadno jer je prerano došao

- Na putu za Zagreb čuli smo se nekoliko puta. Bio je opušten, dobre volje, pričao je viceve. Imala sam osjećaj da mu je dosadno jer je prerano došao. Dok sam prilazila križanju s Alejom Bolognom gdje sam ga trebala pokupiti, iz daljine sam vidjela mnoštvo ljudi na cesti. Vidjela sam nekog čovjeka kako leži na stanici i učinilo mi se da je to Vojo. Stala sam malo dalje i sparkirala se. Pokušala sam doći do njega, ali nisu me pustili. Tad je došla Hitna i odvezla ga - ispričala je Renata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa