Obavijesti

News

Komentari 1

Hotel Valkane u Puli: 'Ne gradimo nikakve beach barove u šumi, liftove na plaži...'

Hotel Valkane u Puli: 'Ne gradimo nikakve beach barove u šumi, liftove na plaži...'

Mislim da će iz tog zahtjeva baš svima biti potpuno jasno da od prvog dana govorimo istinu i da radimo sve suprotno od onoga što se moglo čuti u dijelu javnosti, poručuju iz tvrtke Hotel Valkane

VIDEO

Javnosti je od danas dostupna video animacija s detaljima pozicioniranja hotela unutar rupe zapuštenog kamenoloma, a uskoro će biti predan zahtjev za lokacijsku dozvolu, najavili su iz tvrtke Hotel Valkane nakon što je u travnju investitor gradskim vijećnicima i građanima predstavio projekt.

Ustvrdivši kako će lokacijsku dozvolu tražiti isključivo za gradnju na privatnom zemljištu unutar rupe nekadašnjeg napuštenog kamenoloma investitor je u ponedjeljak priopćio da je nakon predstavljanja idejnog rješenja nastavio s projektiranjem, istražnim radnjama te kako će uskoro predati zahtjev za lokacijsku dozvolu.

Ministarstvo potvrdilo: Bit će referenduma o gradnji hotela na šetalište Lungomare u Puli
Ministarstvo potvrdilo: Bit će referenduma o gradnji hotela na šetalište Lungomare u Puli

- Mislim da će iz tog zahtjeva baš svima biti potpuno jasno da od prvog dana govorimo istinu i da radimo sve suprotno od onoga što se moglo čuti u dijelu javnosti. Šetnica i plaža ostaju otvoreni jer su izvan obuhvata projekta, veliki dio svog privatnog zemljišta pretvaramo u novi park otvoren svima čineći Valkane još atraktivnijim za građane, bez zadiranja niti metra u javni prostor - naveo je voditelj projekta Zoran Kostić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne gradimo nikakve liftove na plaži, beach barove u šumi, da ne nabrajam što su nam sve neargumentirano pripisivali kako bi manipulirali dijelom javnosti. U videu se ponovno jasno može vidjeti da je hotel udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, kako je zamišljeno i javno prezentirano na početku projekta te da šetnica i plaže ostaju dostupne svim Puležanima kao i ranije - poručio je Kostić.

Lungomare je danas otvoren za sve, a tako će i ostati

Lungomare je, dodao je, danas otvoren za sve i tako će i ostati nakon izgradnje hotela, a ovaj projekt je, kako je naveo "najmoderniji zeleni hotel otvoren svima, nije žicom ili ogradom ograđen resort koji ne zaklanja pogled nikome i nema baš nikakve poveznice s objektima s kojima su ga pojedinci zlonamjerno pokušali poistovjetiti".

- Zapravo, baš je sve potpuno suprotno od toga, 200 novih stabala u novom parku otvorenom svima dodatno će ozeleniti područje devastirano u prošlosti, a velika podzemna garaža osigurat će dovoljno kapaciteta da se izbjegne dodatno zadiranje u prirodu. Moguće da će pojedinci i dalje biti sumnjičavi, no ako stavimo politička prepucavanja na stranu, kad se jednom hotel i park završe, vjerujem da će većina Puležana biti zadovoljna što je Pula konačno dobila jedan vrhunski turistički objekt - zaključio je Kostić.

Podsjetivši kako su u više navrata pojedinci iznosili spekulacije kako hotelijerstvo nije osnovna djelatnost investitora i kako će projekt sigurno preprodati nekom trećem koji može imati drugačije planove, Kostić je poručio je su "investicije core business ove tvrtke i sigurno je da će ostati vlasnici ovog hotela".

- Najveći svjetski luksuzni brendovi su već zainteresirani za upravljanjem Hotelom Valkane i koji god od operatera koji su ušli u uži izbor bude izabran, bit će dodana vrijednost ne samo Puli već istarskom i hrvatskom turizmu - poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Utrka za većinom. DP-ovac: 'Još nismo odlučili s kime ćemo ići'. Oglasio se šef Ustavnog suda!
POSTIZBORNI PREGOVORI

Utrka za većinom. DP-ovac: 'Još nismo odlučili s kime ćemo ići'. Oglasio se šef Ustavnog suda!

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović

Cezar je narko biznis vodio iz zatvora: Drogu nabavili u Crnoj Gori i Turskoj, a oružje u BiH
UHODANI BIZNIS

Cezar je narko biznis vodio iz zatvora: Drogu nabavili u Crnoj Gori i Turskoj, a oružje u BiH

Plus+ Šef narko klana Dino Muzaferović Cezar u poslove je uključio i obitelj, a jedini čovjek koji je trebao svjedočiti protiv njega je ubijen...
Uspjeh Splićanke u čuvenoj američkoj bolnici: 'Tu me dovela ljubav, razmišljam o povratku'
EKSKLUZIVNO: 24SATA U NEW YORKU

Uspjeh Splićanke u čuvenoj američkoj bolnici: 'Tu me dovela ljubav, razmišljam o povratku'

Plus+ NOVI EXPRESS Dr. Petra Zubin Maslov, zamjenica ravnatelja Kardiovaskularnog instituta čuvene njujorške bolnice Mount Sinai Morningside, otkriva kako se postiže uspjeh u jakoj konkurenciji