Obavijesti

News

Komentari 15

Hrelja prešao u vladajuće, Bauk pita: Zašto nije prihvaćeno njegovo razrješenje iz Odbora?

Hrelja prešao u vladajuće, Bauk pita: Zašto nije prihvaćeno njegovo razrješenje iz Odbora?

Nada Murganić odgovorila mu je da će se tema razrješenja i odbijenog prijedloga za radna tijela Sabora naći kao tema na sljedećoj sjednici. "Ispada da spašavate druga Hrelju", odgovorio joj je Bauk.

VIDEO

Zastupnik SDP-a Arsen Bauk upitao je u četvrtak u Saboru zašto nije prihvaćen prijedlog o razrješenju Silvana Hrelje (HSU) s mjesta potpredsjednika Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove budući da je prošlog tjedna prešao u vladajuće.

- Zašto Hrelja nije razriješen s mjesta potpredsjednika Odbor za imenovanja budući da je prešao u vladajuće, a to mjesto pripada oporbi - upitao je Bauk predsjednicu Odbora za imenovanja Nadu Murganić (HDZ) koja je predstavila prijedloge promjena u radnim tijelima Sabora.

- Prijedlog je odbijen jer je došao naknadno - odgovorila je Murganić i poručila da će se ta tema naći na sjednici sljedeći put.

- Ispada da spašavate druga Hrelju jer vam je prešao - ustvrdio je Bauk i prihvatio objašnjenje ako će to biti sljedeći put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Branko Bačić (HDZ) pojasnio je da je Hrelja član Kluba HSS-a pa bi bilo korektno da je taj klub uputi taj prijedlog. „Nemamo namjeru nijednom oporbenom klubu uzimati nešto što je u kvoti oporbe”, poručio je Bačić.

Murganić je izvijestila o predloženim promjenama u saborskim odborima slijedom stavljanja mandata zastupnika u mirovanje nakon lokalnih izbora ili odlaska iz Sabora.

Tako se umjesto Tomislava Tomaševića (Možemo) za članicu Odbora za Ustav predlaže Sandra Benčić, a za članicu Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Urša Raukar Gamulin. U Odboru za pravosuđe Benčić će zamijeniti Rada Borić.

Tulia Demetliku (IDS), koji je postao zamjenik župana i stavio mandat u mirovanje, u odborima za pomorstvo i promet, te lokalnu samoupravu zamijeniti će Emil Daus.

Iz Sabora odlazi i HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević, koji je najavio odlazak u poduzetnike, a njegovo mjesto u saborskim odborima zauzet će stranački kolege.

Na mjestu potpredsjednika Odbora za europske poslove Miloševića će zamijeniti Darko Sobota, a mjestu člana Odbor za vanjsku politiku Danica Baričević.

Umjesto Miloševića u Odboru za financije i državni proračun za člana predložen je Marko Pavić, a u Odboru za gospodarstvo Majda Burić.

Majda Burić predložena je i za potpredsjednicu Odbora za rad i mirovinski sustav, te za članicu Odbora za ravnopravnost spolova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto