News

Komentari 21

HRT zbog razgovora u Nacionalu dao Sever opomenu pred otkaz

HRT zbog razgovora u Nacionalu dao Sever opomenu pred otkaz

Sever je za Nacional rekla da je, zbog insinuiranja da je uskratila pomoć kolegici, protiv Bačića pokrenula postupak zbog zaštite časti i ugleda. Nakon toga je dobila opomenu pred otkaz

HRT je Maji Sever, šefici nacionalnog novinarskog sindikata, uručio opomenu pred otkaz zbog razgovora objavljenog u Nacionalu. Kako doznaje Telegram, sam javni istup za koji se treba dobiti dozvola vodstva kuće nije bio sporan, već joj se na teret stavlja da čelništvo kuće nije obavijestila o njegovom sadržaju. 

Sporni dio sadržaja je, po svemu sudeći, vezan za otkaz predsjednika HND-a Hrvoja Zovka. Ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je na sjednici saborskog odbora na kojem se raspravljalo o optužbama za seksualno zlostavljanje ravnatelja jedinice za poslovanje HRT-a Mislava Stipića, rekao kako je Sever kao sindikalna povjerenica uskratila pomoć u jednom drugom slučaju zlostavljanja. 

Naime, radi se o slučaju zbog kojeg je Zovku uručen otkaz na osnovnu anonimne prijave da je verbalno zlostavljao novinarku s kojom je radio. Sever je za Nacional rekla da je, zbog insinuiranja da je uskratila pomoć kolegici, protiv Bačića pokrenula postupak zbog zaštite časti i ugleda. Nakon toga je dobila opomenu pred otkaz. 

Za uskraćivanje pomoći je Bačić prozvao i Sanju Mikleušević-Pavić, predsjednicu HND-a na HRT-u. 

- Indikativno je kako opomena kolegici Sever dolazi netom nakon što smo jutros Nadzornom odboru HRT-a prijavile kako Povjerenik za zaštitu dostojanstva radnika kojem smo se obratile, kaže kako ne može postupiti po našim prijavama jer – ne zna , to jest nema saznanja da je povjerenik - rekla je Mikleušević-Pavić za Telegram. 

Najčitaniji članci