Obavijesti

News

Komentari 24

Hrvat iz New Yorka: Ovdje više nije sigurno, ovo je prestrašno!

Hrvat iz New Yorka: Ovdje više nije sigurno, ovo je prestrašno!
1

Preselio sam se s Floride u New York prije nešto više od dva mjeseca i u ta dva mjeseca dva teroristička napada. Zar će svaki mjesec biti jedan, pita se Renato Levis

VIDEO

Vraćao sam se doma u to vrijeme s Union Squarea na Manhattanu u Brooklyn i čuo sam nešto, ali mi nije palo na pamet da bi opet mogao biti teroristički napad. Prestrašno je što se u zadnje vrijeme događa na Manhattanu. U tako kratkom vremenu dva teroristička napada. Potvrđeno je da je i ovaj put riječ o terorističkom činu te se pozivaju svjedoci kako bi se otkrile pojedinosti napada. Mislim da New York više nije siguran. Preselio sam se s Floride ovdje prije nešto više od dva mjeseca i u ta dva mjeseca dva teroristička napada. Zar će svaki mjesec biti jedan? Svakako bi se trebala pojačati sigurnost, osobito sada u vrijeme božićnih blagdana jer je grad pun turista i cik je sezone, rekao nam je Renato Levis (26) koji živi i radi u New Yorku. Renato je u New Yorku model, a traži posao u struci s tri diplome. Naime diplomirao je povijest, talijanski jezik i novinarstvo.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Security personnel patrol inside the New York Port Authority bus terminal following an attempted detonation during the morning rush hour in New York Fire crews stand outside the New York Port Authority Bus Terminal in New York City after reports of an explosion. Emergency services are seen on the street following Manhattan explosion in New York
24
| Foto: BRENDAN MCDERMID

Osumnjičeni newyorški bombaš je 27-godišnji Akayed Ullah koji je 2011. s obitelji stigao u SAD iz Bangladeša, objavio je u ponedjeljak zapovjednik policije u New Yorku James O'Neill.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napadač je izazvao eksploziju na jednom od najprometnijih putničkih čvorišta u New Yorku, ozlijedivši sebe i troje ostalih u činu koji je gradonačelnik Bill de Blasio prozvao pokušajem terorističkog napada.

Nosio je "improviziranu, primitivnu eksplozivnu napravu pričvršćenu za tijelo koju je detonirao namjerno", dodao je O'Neill.

Bombaš je zadobio opekline i druge lakše ozlijede te je prebačen u bolnicu Bellevue na Manhattanu.

Emergency services are seen on the street following Manhattan explosion in New York

Ullah dolazi iz grada Chittagonga u Bangladešu i u SAD je stigao s roditeljima, braćom i sestrama 2011. na temelju imigrantske vize, prenosi CBS.

Bangladesh nije među šest većinskih muslimanskih zemalja koje su na udaru uredbe predsjednika Donalda Trumpa o zabrani putovanja.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je da je Ullah ušao u SAD zahvaljujući politici koja dopušta useljavanje na temelju obiteljskih veza.

Trump želi ukinuti tu politiku i Sanders je istaknula da bi njegov plan "spriječio ulazak te osobe u zemlju".

Ullah je dobio stalno prebivalište u Brooklynu u New Yorku. Policija u Bangladešu objavila je da je zadnji put posjetio domovinu 8 rujna.

POGLEDAJTE TRENUTAK EKSPLOZIJE:

Pripadnici snaga sigurnosti izjavili su agenciji Associated Press da ga je inspirirala Islamska država, ali da s njome nije imao izravnih kontakata.

O'Neill je rekao da im je Ullah "dao izjavu, ali da o tome sada ne želi govoriti".

Udruženje vozača taksija i limuzina u New Yorku potvrdilo je CNN-u da je Ullah imao dozvolu za vožnju taksija od ožujka 2012. do ožujka 2015.

Nije vozio ni poznati newyorški žuti taksi niti je bio vozač Ubera.

Glavni inspektor policije u Bangladešu Shahidul Haque rekao je da Ullah u domovini nije imao policijski dosje.

'Napad u New Yorku  pokazuje potrebu za reformom zakona o useljavanju'

U.S. President Donald Trump holds a space astronaut toy as he participates in a signing ceremony for Space Policy Directive at the White House in Washington D.C.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da  bombaški napad u New Yorku, kojeg je izveo useljenik iz Bangladeša, traži "hitnu potrebu" Kongresa da donese reformu zakona o useljavanju.

Trump je izjavio kako je osumnjičenik ušao u Sjedinjene Države na temelju obiteljske imigrantske vize, koja je, kako je rekao,  "nespojivo s nacionalnom sigurnošću".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag