Obavijesti

News

Komentari 123

Hrvatica ubila djecu pa sebe, obiteljski prijatelji u šoku: 'Pa bila je tako topla, dobre volje'

Hrvatica ubila djecu pa sebe, obiteljski prijatelji u šoku: 'Pa bila je tako topla, dobre volje'

Hrvatica (42) u Melbourneu ubila je troje djece pa sebe. I policajci i medicinski djelatnici su u šoku, kažu da ih nikakav trening niti iskustvo ne mogu pripremiti na takve strašne scene

VIDEO

Naša škola i cijela zajednica duboko su šokirani ovom nezapamćenom tragedijom koja nam je slomila srce. Izražavamo iskrenu sućut obitelji Perinović, naše molitve su uz njih. Svi se borimo shvatiti ovaj tragičan gubitak života, kazao je Adrian Glasby, ravnatelj osnovne katoličke škole St. Christopher’s koju je pohađala 7-godišnja Claire i u koju je uskoro trebala, u prvi razred, krenuti i njezina sestra, petogodišnja Anna.

Pogledajte video: Hrvatica u Australiji ubila djecu pa sebe

Pokretanje videa...

video vijesti 15-01-2021 01:06

Majka ubila troje djece pa sebe

Život te dvije djevojčice i njihova mlađeg brata, 3-godišnjeg Matthewa, kako zasad istražitelji smatraju, oduzela je majka Katie (42) koja je potom presudila sebi.

Beživotna tijela, kako smo već izvještavali, pronašao je njihov otac i suprug Tomislav Perinović (48) nakon što je u četvrtak nešto iza podneva stigao u njihov obiteljski dom u sjevernom predgrađu Melbournea zvano Tullamarine.

- Claire je bila ljubazna, marljiva, i vrlo omiljena učenica. Jako smo se veselili što će nam se u školi pridružiti i njezina sestra Anna, djevojčica širokog osmijeha – kazao je Glasby savjetujući roditeljima da pomognu učenicima u danima tugovanja.

- Kao škola, ponudili smo pomoć i savjetovanje svima – kazao je Glasby za Herald Sun. 

Hrvati iz Melbournea: 'Majka je ubila djecu i sebe. Bili su divna obitelj, ovo je velika tragedija'
Hrvati iz Melbournea: 'Majka je ubila djecu i sebe. Bili su divna obitelj, ovo je velika tragedija'

Policajce potresle strašne scene

Strašne scene potresle su i policajce koji su prvi stigli na mjesto nezapamćenog zločina. 

Zamjenik načelnika tamošnje policije, Bob Hill, kazao je kako će ovaj događaj ostaviti dugotrajne posljedice na cijelu zajednicu, ali i na sve policijske i medicinske službenike. 

- To je zaista teško, kada govorimo o mentalnom zdravlju. Na takav prizor se naprosto ne možete pripremiti, i ne možete ga nikad zaboraviti. Koliko god mi učili, i pripremali se na sve moguće scene, naši policajci su samo ljudska bića – kazao je narednik tamošnje policije Wayne Gatt naglašavajući kako će u narednim tjednima pojačati usluge psihološke pomoći. 

I djelatnici Hitne šokirani, jedan se vratio pred kuću

I djelatnici medicinske pomoći koji su prvi stigli u kuću Perinovićevih, ostali su duboko potreseni prizorom. Jedan od njih, Lee, u petak se vratio pred kuću kako bi obitelji odao počast svoje ime i u ime kolega za koje je kazao da su strašno pogođeni. 

- Vidjeli smo razne prizore kroz naš posao, ali ovako nešto je tako rijetko i normalno je da smo svi malo izvan sebe. Ovo je bio neočekivani horor za sve koji su tu stigli raditi – kazao je Lee.

Kako izvještava Saturday Herald Sun, samo trojici policajaca bio je dozvoljen ulazak u kuću prije nego što je je stigla ekipa za istraživanje ubojstava. Nastojali su maksimalno sačuvati mjesto zločina od moguće kontaminacije prostora.

Očevid je trajao 24 sata, a izuzeto je više vreća dokaznih materijala. Policija je, podsjetimo, prvo uhitila Tomislava Perinovića, odvevši ga u lisičinama. No, u četvrtak navečer su ga pustili. Ispitani su brojni prijatelji obitelji, rodbina i susjedi koji su svjedočili kako Katie u posljednje vrijeme nije bila dobro te da se ponašala čudno i rastreseno.

Tri mjeseca prije ovog zločina, Katie je dala otkaz na poslu. Radila je kao fizioterapeutkinja. 

Nezapamćena tragedija u Australiji: Hrvatica usmrtila troje djece pa presudila sebi?
Nezapamćena tragedija u Australiji: Hrvatica usmrtila troje djece pa presudila sebi?

Obiteljski prijatelji: Tomislav je slomljen, ne javlja se

Tomislav Perinović je slomljen. Ne javlja se nikome.

Frankie Franjic, bliski obiteljski prijatelj, u do kuće Perinovićevih stigao je u petak sa svojom suprugom. Oboje su, potreseni zbog tragedije željeli Tomislavu pružiti riječi utjehe. 

- Nismo ga uspijevali dobiti na telefon pa smo došli. Samo smo željeli izraziti sućut. Ne javlja nam se... Znam da je slomljen i zato bih volio razgovarati s njim – kazao je Franjic (65).

Dodao je da je Katie posljednji put vidio prije dva, tri mjeseca kada su slavili unukov rođendan. 

Kuća strave u kojoj je Hrvatica ubila djecu pa sebe: 'Čuli smo vriskove, prvo su priveli muža'
Kuća strave u kojoj je Hrvatica ubila djecu pa sebe: 'Čuli smo vriskove, prvo su priveli muža'

'Činila se kao da je dobre volje'

- Činila se dobre volje kao i obično. Bila je tako topla, prekrasna, prekrasna osoba. Sve bi bila napravila za druge. Tomislav je bio  tako divan otac i često se više posvećivao djeci nego Katie – kazao je Franjic.

Njegova supruga Sanja Katie je opisala kao ženu s kojom naprosto želite ostati povezani, takvu energiju je imala.  

- Ovo je stiglo niotkud. Ja nisam vidjela upozoravajuće znakove – kazala je Sanja Franjic. 

Drugi susjedi, koji su pak Katie češće viđali, kazali su kako je ona u posljednje vrijeme bila potištena i rastrojena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa