Obavijesti

News

Komentari 967

'Kolindi nešto magli pogled na stanje, je li to zbog trepavica?'

'Kolindi nešto magli pogled na stanje, je li to zbog trepavica?'
1

Cijeli život se bavim zaštitom ljudskih prava, uništava se sve što je meni svetinja, gledam kako se vrijeđa, omalovažava, ulazak u politiku je moja obaveza i odgovornost, kaže Orešković...

VIDEO

– Odlučila sam okupiti oko sebe ljude koji razmišljaju slično i koji nisu bili dio političkih struktura za koje smatram da ne mogu u Hrvatskoj dovesti do promjena, rekla je bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva

Orešković smatra da je Hrvatska oteta država i nastavlja:

- Oteli su je oni koji manipuliraju pojmom domoljublja, oni koji su sve sustave proželi svojim koruptivnim i klijentelističkim mrežama, a svima ostalima su uskratili pravo na dostojanstven život. 

Orešković je govorila i o razlozima svog ulaska u politiku:

– Cijeli život se bavim zaštitom ljudskih prava, uništava se sve što je meni svetinja, gledam kako se vrijeđa, omalovažava, ulazak u politiku je moja obaveza i odgovornost

Još se, kaže, nije definirala hoće li osnovati stranku ili ići kao nezavisna kandidatkinja.

Osvrnula se i na fenomen Živoga zida rekavši da se s njima u nekim stvarima može složiti, ali:  

– Živi zid nema ljude koji bi bili u stanju danas sutra nešto uistinu provesti u djelo i nemaju programski sadržaj koji Hrvatsku vodi naprijed. Njihove poruke za izlazak iz Europske unije, NATO saveza, ukidanja obaveznog cijepljenja nisu stvari koje bih ja podržala.

Na pitanje o biskupskom pismu školama po pitanju vjeronauka, rekla je da kao pravnik vjeruje u Ustav, a da je Hrvatska sekularna država. Protiv toga je da vjeronauk u školama bude izborni predmet pod ovakvim uvjetima kako se provodi danas. Postoji samo katolički vjeronauk, a alternative tome nema, rekla je. Kao vjernik, želi da djeca uče o vjeri, ali u sakralnom objektu. Mlade treba učiti toleranciji, prihvaćanju različitosti, a mi ih učimo netoleranciji i segregaciji. Djeca koja ne idu na vjeronauk tretiraju se kao da su manje važna, rekla je. Protiv toga je da vjeronauk postane obavezni predmet. 

Djecu treba učiti o vjerama, o vrijednosti koje vjera može unijeti u nečiji život, ali na temelju osobnog odabira. Religije trebaju služiti povezivanju ljudi, istaknula je.

Ocjena predsjednici - nula

Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović je dala ocjenu 0:

- Koja je njezina osnovna uloga? Brinuti o usklađenom djelovanju državne vlasti. Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je sama potkapacitirana za funkciju koju obavlja. Meni se čini da njoj nešto magli pogled na stvarno stanje u državi, u smislu kako njezini građani žive, kaže Orešković.

Kada vidi neprimjerene pojave, trebala bi reagirati, smatra Orešković.

Dala je primjer kiretaže na živo, nije čula da je predsjednica o tome išta rekla. Čini se da je izolirana i odsječena od procesa kojima bi se trebala baviti, a dominantan fokus joj je na osobnoj promociji. Najviše joj zamjera odnos prema institucijama države - način na koji je došlo do Lozančićeve smjene jer od danas nismo dobili niti jedan konkretan razlog što je on napravio; nismo dobili odgovor o njezinom putu u SAD 2017., kazala je Orešković. 

Govoreći o predsjedničinom odlasku u Rusiju gdje se odlično izbrendirala, Orešković kaže se brendiranje ne treba asocirati uz nekontrolirano padanje u zagrljaj i ljubljenje pobjedničkog pehara ekipe koja nije njezina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 967
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik