Hrvatska odgovara rentijerima i mafiji. Dugo ćemo propadati... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 85

Hrvatska odgovara rentijerima i mafiji. Dugo ćemo propadati...

Hrvatska odgovara rentijerima i mafiji. Dugo ćemo propadati...

Pretvoriti ovakvu zemlju u golemi starački dom i utočište rentijera smrtni je grijeh struktura, ali i onih koji ih biraju. Ali uz ovakve resurse nećemo ni propasti, samo ćemo propadati

VIDEO

Imamo dvije vijesti. Najprije loša. Nećemo uspjeti. Du du du, nema nam pomoći…

Šalu na stranu, ozbiljna analiza doista vodi prema zaključku da ćemo nastaviti istim putem još godinama. Prvo, u Hrvatskoj se – ovaj uvid dugujemo dr. Borisu Podobniku – formirala moćna, nesavladiva koalicija nesposobnih.

Oni drže vodeće stranke, javna poduzeća, sudove, oni nameću pravila igre, određuju kadrove, kriterije podobnosti i nepodobnosti. O tome tko će pobijediti na natječaju za Miss ne odlučuje ljepota nego žiri, rekao je jednom neki američki ekonomski genij. Na svim važnim mjestima u nomenklaturi su odabrani ljudi, koji će gurati sebi slične. Tu dolazimo do drugog mjesta analize.

Svi oni kojima se ovo stanje ne sviđa i spremni su natjecati se u ozbiljnijoj ligi odlaze na Zapad ili Sjever. Tako se u Hrvatskoj rješava problem nezaposlenosti; oni koji odlaze (treće) šalju stotine milijuna eura tzv. doznaka i time održavaju socijalni mir u zemlji.

Četvrto, Hrvatska će u dogledno vrijeme dobiti milijarde Covid-19 eura, koji će ojačati kleptokratski, klijentelistički sustav, a on će osigurati još veću moć šefu vlade i HDZ-a.

Peto, dodatnih 600 milijuna eura za obnovu Zagreba bit će strašno oružje u rukama zagrebačkoga gradonačelnika, bez obzira na tko će formalno držati ključeve blagajne. Uz ovakve politike nečinjenja i oslanjanja na doznake, Hrvatska će postati zemlja ugodnog života za zaposlenike dijela javnog sektora, vlasnike apartmana, korisnike EU subvencija, političare i mafiju. Ostali će bježati, a oni koji ostaju ovdje sigurno se neće “množiti i napučivati zemlju”. To je cijena koju ćemo platiti za nečinjenje.

Pretvoriti ovakvu zemlju u golemi starački dom i utočište rentijera smrtni je grijeh struktura, ali i onih koji ih biraju. A sada dobra vijest: uz ovakve resurse nećemo ni propasti, samo ćemo propadati.

Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine…

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 85

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.