Obavijesti

News

Komentari 13

Hrvatska pošta će dostavljati pakete i u nedjelju 23. prosinca

Hrvatska pošta će dostavljati pakete i u nedjelju 23. prosinca
1

VELIKI OPERATIVNI IZAZOV: U Hrvatskoj pošti kažu kako se radi u tri smjene, a najveće opterećenje je oko 22 sata kad se paketi razvrstavaju prema odredištima

VIDEO

Poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete i u nedjelju, 23. prosinca, priopćila je u utorak Hrvatska pošta. 

- U nedjelju, 23. prosinca, poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete na adrese diljem Hrvatske. Prosinac je za Hrvatsku poštu tradicionalno najzahtjevniji mjesec koji redovito obara rekorde. Tijekom najužurbanijih dana u sortirnicu u Zagrebu stigne više od 1,5 milijuna pošiljaka. Posebno velik rast, od čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu, bilježi se na paketskom tržištu, a osim broja paketa raste i njihov volumen - kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako takav rast predstavlja velike operativne izazove, pa će Hrvatska pošta pakete dostavljati i tijekom nedjelje.

Podsjeća se da je, radi pružanja većeg opsega kvalitetnih poštanskih usluga, prošle godine uloženo 62 milijuna kuna u šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka kojim su znatno unaprijeđeni poštanski procesi, a dodatnih 67,5 milijuna kuna investirano je u stroj za sortiranje paketa koji će biti postavljen u novom sortirnom centru.

Izgradnja novog sortirnog centra približava se kraju, a tijekom 2019. godine pokraj Velike Gorice će preseliti oko 1700 radnika Hrvatske pošte, najavljuju iz pošte.

- U novim prostorima i sa suvremenom tehnologijom svi procesi rada s pošiljkama bit će jednostavniji, učinkovitiji i brži. Uz pomoć novog stroja, samo u sat vremena moći će se razvrstati i do 15.000 različitih paketa, teških od sto grama do 30 kilograma - kaže se u priopćenju.

Do preseljenja u te nove prostore, poštanske pošiljke sada se razvrstavaju na zagrebačkom Jankomiru gdje se nalazi sortirnica za velike korisnike i područje Grada Zagreba te sortirnica za pakete Hpekspresa. U Hrvatskoj pošti kažu kako se radi u tri smjene, a najveće opterećenje je oko 22 sata kad se paketi razvrstavaju prema odredištima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.