Obavijesti

News

Komentari 11

Hrvatska pošta otvorila je novi centar vrijedan 350 milijuna kn

Hrvatska pošta otvorila je novi centar vrijedan 350 milijuna kn
4

Centar je smješten na ulazu u Veliku Goricu, blizu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, autoceste i brze gradske prometnice, a njegova gradnja počela je u svibnju 2017. godine...

VIDEO

Novi sortirni centar (NSC) Hrvatske pošte (HP) u koji je uloženo 350 milijuna kuna u ponedjeljak je svečano u Velikoj Gorici otvorio premijer Andrej Plenković, koji je tom prilikom istaknuo da HP time uhvatio korak sa četvrtom industrijskom revolucijom.

Riječ je o najvećoj kapitalnoj investiciji HP-a, koja bi trebala poboljšati kvalitetu i brzinu poštanskih usluga. U NSC-u će se centralizirati brojni poslovi poput razrade pošiljaka, prijevoza i međunarodnih poslova.

Centar je smješten na ulazu u Veliku Goricu, blizu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, autoceste i brze gradske prometnice, a njegova gradnja počela je u svibnju 2017. godine.

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 350 milijuna kuna, u kompleksu radi više od 1.500 radnika i to u sortirnici, poštanskoj logistici, paketskoj logistici, prijevozu i voznom parku, IT i podatkovnom centru te podršci poslovanju.

Visoko regalno skladište ima kapacitet 8.000 paletnih mjesta, ukupne nosivosti 6.400 tona. Kapacitet stroja za automatsku razradu paketa je 15.000 komada po satu, težina paketa od 100 grama do 30 kilograma.

U HP-u kažu da je riječ o najvećem ulogu u budućnost tvrtke i imperativu za razvoj temeljnog poslovanja. Ističu i da je NSC je važan i za razvoj e-trgovine u Hrvatskoj te jedini pravi odgovor na stalno rastuće tržište paketa.

"Najmodernija tehnologija koja omogućuje i brže i učinkovitije sortiranje pisama i paketa, pokazuje dobru, kvalitetnu i osmišljenu politiku HP-a", rekao je premijer Andrej Plenković na otvaranju, dodajući kako je HP uhvatio korak sa četvrtom industrijskom revolucijom, zadržavajući radna mjesta.

"Na ovaj način Hrvatska pošta, koja je u 100-postotnom vlasništvu Republike Hrvatske, pridonosi i ukupnim ulaganjima, koje u ovom trenutku kao poluga rade društva u većinskom državnom vlasništvu", izjavio je. Posebno ga veseli da je prosječna plaća u HP-u iznad hrvatskog prosjeka.

Direktor HP-a Ivan Čulo na pitanje novinara znači li taj projekt to da pošta više neće kasniti, rekao je da pošta ni do sada nije kasnila. 

"Ova investicija i ovaj prostor koji vidite su definitivno jedna platforma i odskočna daska da budemo sutra još kvalitetniji, još bolji i još više na uslugu građanima i gospodarstvu Hrvatske", rekao je Čulo.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je kako se unatoč uvriježenim stavovima da je HP monopolist, uvjerio da to nije tako.

""HP na svim područjima ima vrlo respektabilne konkurente, posebno u paketskom poslovanju. Danas su svi svjetski kuriri prisutni na našem tržištu, no HP pokazuje da se sjajno nosi sa svim izazovima upravo kroz ovakve investicije koje su preduvjet za daljnji razvoj i garancija osiguranja liderske pozicije na tržištu", rekao je Butković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...