Obavijesti

News

Komentari 28

Hrvatska šalje pomoć Ukrajini vrijednu pet milijuna eura

Hrvatska šalje pomoć Ukrajini vrijednu pet milijuna eura

Vlada je donijela Odluku o upućivanju humanitarne pomoći stanovništvu Ukrajine u povodu Međunarodne donatorske konferencije na visokoj razini za Ukrajinu

Vlada RH je u srijedu donijela Odluku o upućivanju humanitarne pomoći stanovništvu Ukrajine u povodu Međunarodne donatorske konferencije, s doprinosom u iznosu od 5.000.000,00 eura, priopćeno je.

"Hrvatska Vlada je danas održala telefonsku sjednicu, na kojoj je donijela Odluku o upućivanju humanitarne pomoći stanovništvu Ukrajine u povodu Međunarodne donatorske konferencije na visokoj razini za Ukrajinu, u suorganizaciji Vlade Republike Poljske, Vlade Kraljevine Švedske te predsjednika Europskog vijeća i Europske komisije, uz sudjelovanje podtajnika Ujedinjenih naroda zaduženog za humanitarna pitanja i koordinatora za pružanje hitne pomoći, s doprinosom u iznosu od 5.000.000,00 eura", izvijestila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Bugarska je pristala na zahtjeve Zelenskog: Popravljat će vojnu opremu, ali neće slati oružje
Bugarska je pristala na zahtjeve Zelenskog: Popravljat će vojnu opremu, ali neće slati oružje

Zadužuju se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH i Ministarstvo unutarnjih poslova RH za pripremu izvršenja i praćenje provedbe aktivnosti iz ove Odluke, te uplatu doprinosa od 4.000.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti, prema srednjem tečaju HNB-a na dan isplate, dodaje se.

Također "Vlada Republike Hrvatske izražava zahvalnost trgovačkim društvima: Atlantic Grupi d.d., Belupu d.d., Fortenova Grupi d.d., Jadran-galenskom laboratoriju d.d., PharmaS. d.o.o., Plivi Hrvatska d.o.o. i Podravki d.d., koji su se odazvali pozivu Vlade za davanje doprinosa na donatorskoj konferenciji, i to donacijom vode i lijekova u protuvrijednosti od ukupno 1.000.000,00 eura", ističe se u priopćenju.