Obavijesti

News

Komentari 0

Hrvatske ceste izdvojile 16 mil. kn za obnovu vinkovačke ulice

Hrvatske ceste izdvojile 16 mil. kn za obnovu vinkovačke ulice
1

Početak radova na rekonstrukciji te prometnice, dugačke 1.100 metara, najavio je u ponedjeljak u Vinkovcima predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić

VIDEO

Više od 16 milijuna kuna uložit će Hrvatske ceste u rekonstrukciju vinkovačke ulice Ruđera Boškovića, jedne od glavnih i najprometnijih ulica u gradu, a izgradit će se i biciklističke i pješačke staze te obnoviti 118 metara dugi most preko rijeke Bosut.

Početak radova na rekonstrukciji te prometnice, dugačke 1.100 metara, najavio je u ponedjeljak u Vinkovcima predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Podsjetio je da već godinama traju razgovori s vinkovačkim gradskim vlastima kako i kada obnoviti tu ulicu s četverotračnim kolnikom, a nakon što je prošle godine u promet stavljena istočna vinkovačka obilaznica, konačno su se stvorili potrebni uvjeti da se priđe obnovi Ulice Ruđera Boškovića.

Pula: Započeli s radovima na obnovi poznatog spomenika
Pula: Započeli s radovima na obnovi poznatog spomenika

- Već godinama razgovaramo s gradskim vlastima Vinkovaca kako ovu prometnicu učiniti sigurnijom, a posebice ovo raskrižje na kojem se sada nalazimo (Ruđera-Boškovića-Matije Gupca) koje je ušlo u program sanacije opasnih mjesta koji se sufinancira iz sredstava Europske unije s nekih oko milijun kuna - kazao je Škorić.

Projektom je predviđen novi ulični profil na način da se četverotračni kolnik smanji na tri trake od kojih bi srednja traka služila za lijeve skretače u zonama križanja.

Izgradit će se i biciklističke i pješačke staze te obnoviti 118 metara dugi most preko rijeke Bosut koji se nalazi na toj prometnici.

“Znamo da je ova cesta bila jedna od glavnih prometnica u gradu Vinkovcima, iznimno prometno opterećenja. Zahvaljujem se Hrvatskim cestama, ministarstvu prometa i Vladi bez čije pomoći ne bi bilo moguće rekonstruirati jednu ovako zahtjevnu prometnicu. Nakon završetka radova dobit ćemo modernu prometnicu, opremljenu svom potrebnom infrastrukturom, nogostupom, autobusnim ugibalištima, pješačku i biciklističku stazu, kao i sređenu oborinsku odvodnju ”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci, a vrijednost cijelog projekta procijenjena je 16,5 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a