Obavijesti

News

Komentari 179

Žestoka svađa u Trnju: Čemu se smijete, što mi je dijete bježalo?

Žestoka svađa u Trnju: Čemu se smijete, što mi je dijete bježalo?

Stanovnik Trnja s prijateljem je ručno podigao branu da voda oteče u Savu. No Tihomira je policija privela pa pustila zbog pritiska javnosti. Iz Hrvatskih voda uvjeravaju da nije njihova krivnja

VIDEO

Stanovnik Trnja Tihomir Blagus (53) priveden je u subotu i zadržan cijeli dan u policiji jer je s kolegom Domagojem provalio u objekt Hrvatskih voda Kuniščak tijekom poplave u Zagrebu. Ručno su podigli branu da voda, koja je plavila Trnje, oteče u Savu.

Na Trnjanskom nasipu održana je burna konferencija za novinare na kojoj su bili i ljutiti građani kojima je voda ušla u domove.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U Savu se u normalnim okolnostima takva voda ne smije puštati, ima tu i fekalija i svega ostalog. Trebalo je samo nazvati Hrvatske vode, one bi došle i otvorile bi ustavu - rekao je predstavnik Hrvatskih voda Zoran Čavlović.

- Čemu se smijete, tome što mi je dijete bježalo van - odgovorio je vidno iznervirani stanar Domagoj Vorberger, koji je s Tihomirom Blagusom ušao u zgradu i otvorio ustavu.

- Riječ je o ustavi koja koristi za obranu od poplave. Ovdje to nije bilo slučaj, nego o oborinskim vodama koje su u nadležnosti lokalne samouprave. Što se tiče neovlaštenog upravljanja ustavom, ne možemo to komentirati, sve je prijavljeno policiji i obrada je u tijeku - poručila je glasnogovornica koja je dodala:

- Nitko nas iz Vodoopskrbe i odvodnje nije zvao, a njihova je bila nadležnost.

- Radilo se o velikoj količini oborina, na ovom području od 80 litara po četvornom metru. Nadležnost za oborinske vode je na Gradu Zagrebu. Kad su odgovorni vidjeli da voda izlazi prema kućama, trebalo je nazvati Hrvatske vode i centar 112 - rekao je Čavlović, kojega su okupljani stanari prekinuli ciničnim pljeskom.

- Pa niste vi trebali zvati, nego onaj tko je odgovoran. Iz Hrvatskih voda nitko nije trebao biti tu, nego netko iz lokalne samouprave. Pa moglo je doći do strujnog udara nakon intervencije građana - rekao im je Čavlović.

Ali građani se baš nisu s tim mirili. Pitaju se tko će biti kriv ako se ponovi ista situacija s kišom pa i ponovi se tragedija u Gunji usred glavnog grada...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"