Hrvatski branitelji hodočastili Majci Milosrđa u Kloštar Ivaniću | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 6

Hrvatski branitelji hodočastili Majci Milosrđa u Kloštar Ivaniću

Hrvatski branitelji hodočastili Majci Milosrđa u Kloštar Ivaniću
6

U Parku hrvatskih branitelja predstavnici raznih postrojbi, braniteljskih udruga i obitelji poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće, a molitvu za pokojne branitelje predvodio je vlč. Mladen Vidak

VIDEO

U Kloštar Ivaniću u subotu bilo je deveto po redu Hodočašće hrvatskih branitelja Majci Milosrđa. U Parku hrvatskih branitelja predstavnici raznih postrojbi, braniteljskih udruga i obitelji poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće, a molitvu za pokojne branitelje predvodio je vlč. Mladen Vidak, povjerenik za Pastoral branitelja Sisačke biskupije.

Hodočasnici su se u svečanoj procesiji uputili u Svetište Majke Milosrđa gdje je svečano misno slavlje predvodio sisački biskup Vlado Košić u koncelebraciji s vlč. Mladenom Vidakom i župnikom fra Robertom Ćibarićem.

U homiliji biskup se osvrnuo na povezanost između Blažene Djevice Marije i branitelja istaknuvši kako je Marija uvijek bila na strani dobra, a tako su na strani dobra bili i naši branitelji koji nisu htjeli drugome nanijeti zlo, već su branili sebe i štitili druge od zla. Uvijek je teško kad se traži žrtva, ali čovjek to može podnijeti samo kada je uvjeren da je ono za što se ona traži - dobro i pravedno.

Biskup je zahvalio svima koji su imali odlučno, spremno, junačko srce uvjereno da se bori za istinu i pozvao sve okupljene na molitvu i poštovanje prema žrtvi svih onih koji su dali svoje živote za Domovinu.

- Kao narod smo se obranili po zagovoru Blažene Djevice Marije pa budimo zahvalni na tom “čudu”. Nastojimo i dalje ustrajati u dobru, a kako bismo “vjeru sačuvali”, važno je biti pod Marijinom zaštitom. Lijepo je napomenuti kako je ovo hodočašće “preraslo” granice Sisačke biskupije te Majci Milosrđa hodočaste branitelji iz drugih mjesta šire okolice i Bosanske Posavine - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.