News

Komentari 79

Hrvatski državljani u Italiji su ukrali i Stradivarijevu violinu?

Hrvatski državljani u Italiji su ukrali i Stradivarijevu violinu?

Policija je objavila kako je riječ o muškarcu (56) i ženi (60) iz nomadskog kampa na ulici Villaretto te ženi (52) iz nomadskog kampa u Via della Berlia u Collegnu. Svi su, kažu, nezaposleni

Talijanska policija u akciji razotkrivanja preprodavača skupocjenih predmeta u gradu Leini u pokrajini Torino uhitila je troje hrvatskih državljana.

Objavili su kako je riječ o muškarcu (56) i ženi (60) iz nomadskog kampa na ulici Villaretto te ženi (52) iz nomadskog kampa u Via della Berlia u Collegnu. Svi su, kažu, nezaposleni.

Karabinjeri su ih uhvatili nakon niza provjera u sklopu operacije vezane za preprodaju ukradene robe. Kod njih su pronašli 1.700 eura u gotovini, nekoliko torbi i novčanika te satove i nakit poznatih marki poput Rolexa, Cartiera i Bulgarija. Vrijednost pronađene robe procjenjuju na 35 tisuća eura. U to, u kući se nalazio i sat koji sam vrijedi 50 tisuća eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

No talijansku javnost nije zainteresiralo ni što su kod trojca s našim državljanstvom pronašli i oružje, već i Stradivarijevu violinu iz 1713. Njezinu autentičnost još nisu potvrdili, ali oznake na njoj upućuju da se radi o originalu.

Istraga je u tijeku. Policija je zaplinjena predmete, a troje hrvatskih državljana terete za krijumčarenje vrijednim stvarima te posjedovanje oružja.