News

Komentari 224

'Hrvatski državni Sabor, zašto ne? Ne vraća nas u prošlost'

'Hrvatski državni Sabor, zašto ne? Ne vraća nas u prošlost'

Prošlost ne možemo mijenjati, iz nje možemo učiti. Poruke koje sam iščitala su vrlo pozitivne, pozivaju na zajedništvo koje i osobno zagovaram, rekla je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zadovoljna je što se Sabor uspio konstituirati iz drugog pokušaja, a čestitala je i novoizabranom predsjedniku Sabora Željku Reineru. Svim zastupnicima je poželjela uspješan rad, a iako se kaže možda neće slagati u izjavama nada se da će se slagati u ciljevima odnosno da će raditi na dobrobit Hrvatske. Kad je riječ o sastavu Vlade navela je da to ne može predvidjeti jer to ovisi o koalicijskim dogovorima.

- U ovom trenutku nitko nije tražio nikakve produžetke. Tek smo na početku procesa. Budimo strpljivi. Vjerujem da će proces ići svojim tijekom kako treba i nadam se da ćemo imati stabilnu Vladu na kraju tog procesa - izjavila je predsjednica. 

Iz govora novog predsjednika Sabora neki su iščitali povratak u prošlost jer je spomenuo staro ime Hrvatski državni Sabor, no predsjednica kaže da se ne bi opterećivala nazivima. 

- Hrvatski državni Sabor, zašto ne. To podržavam, to ne znači povratak u prošlost u smislu rada, možemo raditi samo u u cilju budućnosti. Prošlost ne možemo mijenjati, iz nje možemo učiti. Ali poruke koje sam iščitala su vrlo pozitivne poruke, pozivaju na zajedništvo koje i osobno zagovaram i pozivaju na zajednički rad, bez obzira na dosadašnja neslaganja - zaključila je. 

Najčitaniji članci