News

Komentari 0

Hrvatski spasioci i psi u Turskoj pronašli još pet žrtava: 'Šanse za preživljavanje su minimalne'

Hrvatski spasioci i psi u Turskoj pronašli još pet žrtava: 'Šanse za preživljavanje su minimalne'

Uz 40 ljudi, u hrvatskom timu za potragu i spašavanje u Turskoj nalazi se i sedam pasa koji su trećeg dana potrage pronašli još troje žrtava

Hrvatski potražni tim trećeg je dana traganja za preživjelima nakon snažnih potresa koji su pogodili Tursku pregledao osam objekata te pronašao dva tijela zarobljena pod ruševinama. Broj mrtvih popeo se na više od 25 tisuća.

Uz 40 ljudi, u hrvatskom timu za potragu i spašavanje u Turskoj nalazi se i sedam pasa koji su trećeg dana potrage pronašli još troje žrtava. Navode kako sada, nakon više od 130 sati od potresa, postoje minimalne šanse za preživljavanjem pod ruševinama.

Izvlačenja zarobljenih vodile su turske vlasti s teškim strojevima, a na terenu su bili i lokalne policijske i vojne snage.

Kako su izvijestili, nisu se suočili sa sigurnosnim prijetnjama tijekom akcije.

- Hrvatski tim u suradnji s drugim timovima na terenu ulažu velike napore kako bi pomogli u potrazi za unesrećenim osobama - napisali su iz Ravnateljstva civilne zaštite na Twitteru.

Podsjetimo, hrvatski potražni tim primio je obavijesti nadležnih u Turskoj da su zbog rastućih frustracija sve veće "tenzije u regiji".

- Učinite sve što je u vašoj moći da vaš tim bude siguran, osigurajte promatrače koji paze na područje u kojem radite te imajte na umu da morate biti spremni napustiti mjesto potrage istog trena ako se za tim pokaže potreba - upozorili su. 

Najčitaniji članci