Obavijesti

News

Komentari 8

Hrvoj Šipek: DORH ne radi na daljinski iz Banskih dvora

Hrvoj Šipek: DORH ne radi na daljinski iz Banskih dvora

U izjavi medijima u Hrvatskom saboru, odgovarala je na pitanja novinara o istragama i postupanju DORH-a u vezi nedavnih afera u Kutini, Čakovcu i Oroslavju, o tome radi li DORH selektivno na njima s obzirom kojoj političkoj opciji pripadaju akteri afera

VIDEO

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek izjavila je u četvrtak da Državno odvjetništvo (DORH) u svom poslu ne gleda tko pripada kojoj političkoj opciji te je zajamčila da ne radi na daljinski upravljač Banskih dvora.

“Ne. Ne radim. Jamčim da ne radim”, kazala je Hrvoj-Šipek na pitanje novinara radi li na daljinski upravljač Banskih dvora. 

U izjavi medijima u Hrvatskom saboru, odgovarala je na pitanja novinara o istragama i postupanju DORH-a u vezi nedavnih afera u Kutini, Čakovcu i Oroslavju, o tome radi li DORH selektivno na njima s obzirom kojoj političkoj opciji pripadaju akteri afera.

Glavna državna odvjetnica ustvrdila je da DORH nikada nije gledao niti će gledati tko od osoba kojima se bave pripada kojoj političkoj stranci te da je zajedno s Uskokom orijentirano isključivo na činjenice i dokaze i je li počinjeno kazneno djelo. 

Pripuz podnio DORH-u kaznenu prijavu protiv Miroslava Kutle
Pripuz podnio DORH-u kaznenu prijavu protiv Miroslava Kutle

'Nastojimo se kloniti i osloboditi utjecaja'

“To što netko pokušava interpretirati stvari i pripisati ih nečemu, u to ne ulazimo. Nastojimo se kloniti i osloboditi tih utjecaja ili pokušaja utjecaja na rad državnog odvjetništva”, rekla je Hrvoj-Šipek.

Dodala je i da se izvidi za Kutinu, za slučaj u kojem se, među ostalima, proziva i gradonačelnika Zlatka Babića koji je do izbijanja afere bio član HDZ-a, u tijeku, ali da o njima ne može govoriti jer su ti izvidi tajni. 

“Javnost će dobiti odgovore onog časa kad kazneni postupak uđe u fazu da se o njemu može javno govoriti”, istaknula je. 

“Razumijem interes javnosti i iznimno se može o nekim stvarima govoriti, ali kada pogledate, mi imamo jako velik broj načelnika, gradonačelnika, župana i više rangiranih državnih dužnosnika protiv kojih se vodio kazneni postupak, provode se izvidi i tako dalje. O tome govoriti, to bi onda neprekidno davali izjave o tome što se događa, to naprosto nije praktički izvedivo”, rekla je Hrvoj-Šipek.

DORH počeo provoditi izvide u slučaju afere Eko Moslavina
DORH počeo provoditi izvide u slučaju afere Eko Moslavina

Vodit će se izvidi o postupanju policije prema migrantima

Poručila je i da DORH još uvijek nije dobio podatke o postupanjima hrvatske policije prema migrantima na granici s Bosnom i Hercegovinom, no najavila kako će se “sigurno voditi izvidi i provoditi istraživanje”. 

O istragama DORH-a protiv Ivice Todorića, kazala je kako njihov rezultat nije poraz DORH-a. “Ni u kojem slučaju to nije poraz DORH-a. Obrana ima pravo braniti se na način koji smatra najpovoljnijim. Pitanje o nepotvrđivanju optužnice, to je pitanje koje morate postaviti sudu”, odgovorila je.

Ustvrdila  je da je DORH napravio ono što je smatrao da treba napraviti i podijelio vještačenje onom za koga je mislio da je kompetentan. 

“Pitanje tako složenog vještačenja u Hrvatskoj, mi nismo imali domaću tvrtku. KPMG i sve ostale međunarodne tvrtke su te koje mogu provoditi ovu vrstu vještačenja. Ne mislim da nas  je (KPMG) prevario”, kaže glavna državna odvjetnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"