Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Htio ih pokrstiti: Pleme zasulo misionara strijelama i ubilo ga

Na otok na kojem živi 150 članova plemena Sentinel ne smije stupiti čak ni indijska mornarica. Sentineli sve koji pokušaju doći na njihov otok tretiraju kao neprijatelje...

Foto: YouTube
166 komentara

Američki misionar stradao je kad je pokušao doći do izoliranog plemena na  indijskom otoku Sjevernom Sentinelu kako bi ih preobratio na kršćanstvo. Johna Allena Chaua (27) zasuli su kišom strijela čim je stigao. Ubrzo je i preminuo.

Kako bi došao do plemena, John je platio lokalnim ribarima da ga prevezu do Sentinela, mjesta gdje skupina ljudi živi potpuno odsječena od ostatka svijeta. 

Čim je nogom kročio na otok, pleme ga je napalo i ubilo. No, neće ih biti moguće procesuirati jer kontakt s njima, kao i s članovima još nekih izoliranih plemena na otocima Indijskog oceana, je zabranjen kako bi se zaštitio njihov način života i spriječilo širenje virusa i bakterija iz ostatka svijeta.

Kad su ribari Chaua doveli najbliže otoku što su mogli, on se prebacio u kanu i sam prešao ostatak puta, piše Daily Mail

Ribari koji su ga 16. studenog doveli nadomak otočja, idućeg su dana na plaži otoka uočili njegovo tijelo. 

Istražitelji kažu da su ribari koji su Johna brodom prebacili do otočja uhićeni.

Na otok na kojem živi 150 članova plemena Sentinel ne smije stupiti čak ni indijska mornarica. Sentineli sve koji pokušaju doći na njihov otok tretiraju kao neprijatelje.

Možda vas zanima i ovo:
Message