News

Komentari 0

Htio utopiti bebu: Usanovića terete za pokušaj ubojstva, našli mu i drogu, tukao policiju

Htio utopiti bebu: Usanovića terete za pokušaj ubojstva, našli mu i drogu, tukao policiju

Muškarac za kojim se u srijedu navečer tragalo po Klisu prijavljen je i zbog ozljeđivanja policijskog službenika. Naime, u trenutku kada su ga uhvatili, Usanović je policajca nekoliko puta udario šakom u glavu

Splitska policija završila je kriminalističku istragu nad 32-godišnjim Marijom Usanovićem iz Klisa kojega terete za kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju. Može dobiti do 40 godina zatvora.

Kako navode, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je dana 8. prosinca 2021. godine u obiteljskoj kući, svojim ponašanjem prema djetetu ostvario obilježja navedenog kaznenog djela, ali i osnovana sumnja da je 32-godišnjak svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela 'Zanemarivanje djetetovih prava'.

"U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga kuće koju koristi 32-godišnjak, te je pronađeno i oduzeto oko 14 grama droge amfetamin, manja količina droge MDMA i ecstasy kao i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 32-godišnjak svojim postupanjem ostvario obilježja kaznenog djela 'Prisila prema službenoj osobi' na štetu policijskog službenika na način da je nekoliko puta šakom udario u predjelu lica policijskog službenika tijekom postupanja prema njemu. Policijski službenik zadobio je lakše tjelesne ozljede", navode iz PU splitsko-dalmatinske.

Usanović je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu prijavljen je i zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnja i prometa drogama.

Podsjetimo, u srijedu navečer na Klisu je bilo opsadno stanje. Tragalo se za Usanovićem koji je, prema neslužbenim informacijama, pokušao utopiti vlastito dijete, petomjesečnu djevojčicu. Majka je bebu odvela u bolnicu, a liječnici su sve prijavili policiji. Kada su službenici došli na vrata obiteljske kuće, Usanović je počeo bježati. Više od 70 policajaca stezalo je obruč oko njega. Uhićen je u šumi iznad njegove kuće.

Najčitaniji članci