Obavijesti

News

Komentari 29

Htjela zaklati svoje posvojitelje i malog brata, evo gdje je sada

Htjela zaklati svoje posvojitelje i malog brata, evo gdje je sada

Beth Thomas u djetinjstvu je patila od RAD-a, reaktivnog poremećaja vezanja zbog kojeg je gubila kontrolu nad svojim ponašanjem. Bila je zlostavljana kao beba i to je ostavilo veliki trag na njoj...

VIDEO

Beth Thomas je djevojčica koja je stekla svjetsku slavu u dokumentarnom filmu 'Dijete bijesa' iz 1990. godine. Tada je hladnokrvno priznala da je htjela zaklati svoje posvojitelje i mlađeg brata s kojim je posvojena. Iako se činilo da će psihopatski nastrojena djevojčica u budućnosti imati težak život, Beth je danas medicinska sestra koja radi s djecom sličnog psihičkog stanja, a sa svojom posvojiteljskom majkom napisala je knjigu o svom poremećaju.

Povratak u njezino djetinjstvo otkriva razne neobične situacije u kojima je Beth iskazivala bolesno ponašanje. Svakodnevni napadi na brata Johnnyja i ubijanje gnijezda tek izleglih ptića bili su tek početak, a kap koja je prelila čašu bila je kad je pokušala ubiti Johnnyja nabijajući mu glavu u beton. Dječak je završio u bolnici, a roditelji su s Beth otišli na pregled k dječjem psihijatru.

Ostali su šokirani onim što su saznali - naime, Beth i Johnny bili su zanemarivani od svojih bioloških roditelja, a nesretna djevojčica bila je žrtva seksualnog zlostavljanja svog oca u najranijoj fazi života, do svojih 19 mjeseci starosti. Njihova majka umrla je kad je Beth napunila godinu dana.

Nakon niza psihijatrijskih terapija, Beth je dijagnosticiran poremećaj ličnosti, manje poznat i kao reaktivni poremećaj vezanja (Reactive attachment disorder, RAD). Do ovog ozbiljnog poremećaja dolazi kod malene djece koja se ne mogu vezati sa svojim bližnjima nakon što su bila teško zlostavljana, a najčešće se javlja upravo kod posvojene djece.

Beth je psihijatrima priznala da je i sama seksualno zlostavljala Johnnyja, mučila obiteljskog psa, samoozljeđivala se i, ono najšokantnije, htjela ubiti cijelu obitelj. Sakrila je noževe u perilicu, a na pitanje što je s njima planirala učiniti odgovorila je: 'Ubiti Johnnyja, mamu i tatu'.

Na pravi put postavio ju je terapeut Connel Watkins uzevši ju sa sobom kući i provevši s njom godinu dana intenzivne terapije. Beth je postigla značajan napredak - prestala se samoozljeđivati i popravila je odnos s bratom, a godinama kasnije sve je podijelila u svojoj knjizi 'More Than a Thread of Hope'.

Osnovala je i tvrtku Families By Design koja podržava roditelje s djecom koja pate od RAD-a. Beth je danas odrasla žena, nagrađivana medicinska sestra i zadivljujući govornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu