Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Htjeli probiti ogradu: Policija na izbjeglice bacila suzavac

Makedonska policija ponovo je bacila suzavac i šok-bombe na skupinu izbjeglica koji su prosvjedovali s grčke strane bodljikave žice. Grupa od stotinjak izbjeglica ...

Migrants and refugees scuffle with Greek police after they tried to push a train carriage through a police bus on rail tracks leading to Macedonia at a makeshift camp at the Greek-Macedonian border near the village of Idomeni
Foto: STOYAN NENOV
7 komentara

Makedonska policija ponovo je bacila suzavac i šok-bombe na skupinu izbjeglica koji su prosvjedovali s grčke strane bodljikave žice. Grupa od stotinjak izbjeglica približila se ogradi glasno negodujući što ne mogu ući u Makedoniju.

Rasporedili su se na dužni od 100 metara uz ogradu pokušavajući ju srušiti. Tada je intervenirala policija i migranti su se povukli.

U utorak je oko 700 izbjeglica napustilo je improvizirani kamp u Idomeniju, na grčko-makedonskoj granici, nakon incidenata tijekom vikenda i odlaze u prihvatne centre na sjeveru Grčke, objavili su policijski i humanitarni izvori. 

"U ponedjeljak je sedam autobusa s 300 osoba krenulo iz Idomenija, gdje i dalje ostaje više od 11.000 osoba u teškim uvjetima, naveo je jedan policijski izvor.

Osam autobusa s oko 400 osoba krenulo je u utorak ujutro, a još četiri autobusa pripremalo se krenuti tijekom poslijepodneva. 

Stotinjak osoba prebačeno je u kampove blizu Verie, prema nevladinoj udruzi "Oslobođenje kršćanske djece i jazida Iraka" (CYCI).

Sve više izbjeglica želi otići iz Idomenija, rekao je dužnosnik Visokog povjereništva za izbjeglice (HCR) tog kampa.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message