Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
116 komentara

'Huanito je slab. Dane provodi u sobi i ne razgovara ni sa kim'

Znate, on već dugo vremena nema lijeka, a lijek koji je imao i koji mu je pomogao ne smije uzimati - objasnila je majka Huanita Luksetića

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
116 komentara

Ne bih komentirala ništa dok god se ne donese odluka, teško mi je prije toga išta kazati i spekulirati, rekcija je Zlate Luksetić na vijest da je u Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Ministarstvo pravosuđa uputilo grupu od 71 zamolbe za pomilovanjem sa svom prikupljenom relevantnom dokumentacijom i izrađenim izvješćima, među kojima i za predmet povodom molbe za pomilovanje njenog sina, osuđenika Huanita Luksetića. 

Dodaje kako je cijela situacija za njenog sina i nju vrlo stresna i kako su oboje već duže vrijeme bolesni.

luksetic DOBILA GA PREDSJEDNICA Ministarstvo poslalo mišljenje o pomilovanju Huanita Luksetića

- Od kad sam s odvjetnikom bila u Bjelovaru na sudu, nisam izašla iz kuće. Imam problema sa srcem, a sad i s virozom i kašljem koji se vuče tjednima. Huanito mi napravi čaj i opere suđe, ali kako je i sam bolestan i slab, ni on nema snage za ništa više. Dane uglavnom provodi povučen u svojoj sobi i ne razgovara ni sa kim. Jedino što mi kaže je "mama, umoran sam, ne mogu pričati i ne znam kako ću se sutra probuditi". Znate, on već dugo vremena nema lijeka, a lijek koji je imao i koji mu je pomogao ne smije uzimati - objasnila je majka mladića zbog čijih nastojanja je osnovano i povjerenstvo te u Hrvatskoj odobrena medicinska marihuana, ali samo određeni proizvodi koji se naručuju u ljekarnama.

Nakon što su mu oduzeti proizvodi kojima si je olakšavao stanje, Huanito se počeo loše osjećati i povukao se iz javnosti.

Podsjetimo, Huanito je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje. U svojoj je obrani tvrdio da je kanabis uzgajao radi ulja koje ublažava simptome bolesti.

Županijski sud u Osijeku potvrdio je tu prvostupanjsku presudu od dvije godine bezuvjetnog zatvora, a samo nekoliko sati nakon toga predsjednica Republike preko svog Twitter profila najavila je kako će ga pomilovati. 

Nakon predane dokumentacije čeka se predsjedničina krajnja odluka iako iz ministarstva napominju da njihovo mišljenje nije obvezujuće za odluku predsjednice. 

No njenom najavom nije završena priča o Huanitovom daljnjem liječenju, kao ni mnogih drugih oboljelih od multiple skleroze, karcinoma, epilepsije. Upravo zato apelira se na političke elite da tim ljudima osiguraju pripravke od ulja kanabisa, jer bolest ne bira. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message