Obavijesti

News

Komentari 176

Sud odlučio: Odredili su istražni zatvor za svih 42 osumnjičenika

Sud odlučio: Odredili su istražni zatvor za svih 42 osumnjičenika

Uhićeno je 43 ljudi, navijača Torcide, koji su u subotu oko 21.30 sati na odmorištu Desniec, na autocesti između Zagreba i Karlovca napali policiju, te uništili benzinsku postaju

POGLEDAJTE VIDEO:

Uhićene navijače dovode na sud

Pokretanje videa...

Navijači VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.14

Istražni zatvor za svih 42 osumnjičenih. 

Kako javlja HRT, sud je odredio istražni zatvor za svih 42 osumnjičenika. 

19.53

Kako javlja RTL, grupi od 30 osumnjičenika će biti do 22 sata izrečeno hoće li im biti određen istražni zatvor jer tada ističe rok za njihovo zadržavanje. 

19.44

Oglasio se DORH: Za sve osumnjičenike zatražili istražni zatvor

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti: 

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 22. i 23. svibnja 2022. ispitalo u svojstvu osumnjičenika uhićenih 42-oje hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su 31 punoljetni i 11 mlađih punoljetnih osumnjičenika, 21. svibnja 2022., kao pripadnici jedne navijačke skupine sudjelovali u grupi od oko 250 do 300 osoba i zaustavili promet na auto-cesti A1 za sva vozila, te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i nasrtali na policijske službenike. Osnovano se sumnja da su bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete. U događaju je dvadeset policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede te su oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske postaje.

Ovo državno odvjetništvo je, nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih 42-oje osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

17.41

Na velikogorički sud stigla je još jedna skupina osumnjičenika. 

17.27

Policija o kaosu na A1: Kazneno je prijavljeno 42 ljudi 

Zagrebačka policija kazneno je prijavila 42 ljudi starosti od 19 do 44 godine zbog nereda na autocesti A1 u subotu kod odmorišta Desinec. 

Policija je provela istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Izazivanje nereda" tijekom organizirane policijske preprate kombi vozilima i osobnim automobilima ukupno 1500 navijača s utakmice u Zagrebu za Split. 

Više pročitajte OVDJE 

Komentari 176