Obavijesti

News

Komentari 11

'Hvala svim našim radnicima koji svoj posao obavljaju savjesno i na boljitak zajednice'

'Hvala svim našim  radnicima koji svoj posao obavljaju savjesno i na boljitak zajednice'

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, uputio je čestitku povodom Međunarodnog praznika rada u kojoj je naglasio kako je stalni socijalni dijalog između države i poslodavaca nužan za unaprjeđenje radnika

VIDEO

Protekle dvije godine, obilježene pandemijom i posljedicama razornih potresa, pokazale su ne samo profesionalnost, marljivost i predan rad, već i veliko srce hrvatskih radnica i radnika, istaknuo je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u svojoj čestitci u kojoj je svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitao Međunarodni praznik rada. 

Podsjetio je kako su radnici u Chicagu 1. svibnja 1886. prosvjedom utrli put borbi za priznanjem svojih temeljnih prava te dostojanstvenog života izgrađenog na pravednijim uvjetima rada.

Mladen Novosel za Praznik rada najavio marš sindikalaca
Mladen Novosel za Praznik rada najavio marš sindikalaca

'Socijalni dijalog između države, poslodavaca i sindikata nužni su za unapređenje položaja radnika'

- Danas, u vremenu prepunom novih izazova, kad na tržište rada utječu globalizacija, migracije, brze tehnološke promjene poput digitalizacije i robotizacije te drugi čimbenici, prilagodba novim uvjetima rada je nužna. Nove okolnosti potiču nas na nadogradnju postojećih znanja i vještina te stjecanje novih, kako bismo se što učinkovitije prilagodili promjenjivim društvenim i ekonomskim uvjetima. Isto tako, one su i dodatni poticaj za nastavkom stvaranja uvjeta u hrvatskom društvu u kojem će svatko od nas imati jednake mogućnosti za produktivan rad i dostojan život od svog rada - poručuje Jandroković i naglašava kako su stalni socijalni dijalog i partnerstvo između države, poslodavaca i sindikata nužni za unapređenje položaja radnika i odnosa prema radništvu.

Sever: Hrvatska je postala zemlja nesigurnih i nestalnih poslova te malih primanja
Sever: Hrvatska je postala zemlja nesigurnih i nestalnih poslova te malih primanja

'Hvala svim našim radnicima koji svoj rad obavljaju savjesno i na boljitak zajednice'

- Angažmanom svih dionika na tržištu rada i zajedničkim zalaganjem možemo doprinijeti socijalnoj sigurnosti, društvenoj pravednosti i gospodarskoj stabilnosti naše domovine. Ujedno 1. svibnja slavimo i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika rada i radnika. Stoga je to prigoda za iskazivanje zahvale svim našim radnicama i radnicima različitih zanimanja koji u ovim zahtjevnim vremenima svoj rad obavljaju savjesno, predano i na boljitak svoje zajednice. Još jednom, svima vam čestitam Međunarodni praznik rada - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u