News

Komentari 11

'Hvala svim našim radnicima koji svoj posao obavljaju savjesno i na boljitak zajednice'

'Hvala svim našim  radnicima koji svoj posao obavljaju savjesno i na boljitak zajednice'

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, uputio je čestitku povodom Međunarodnog praznika rada u kojoj je naglasio kako je stalni socijalni dijalog između države i poslodavaca nužan za unaprjeđenje radnika

Protekle dvije godine, obilježene pandemijom i posljedicama razornih potresa, pokazale su ne samo profesionalnost, marljivost i predan rad, već i veliko srce hrvatskih radnica i radnika, istaknuo je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u svojoj čestitci u kojoj je svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitao Međunarodni praznik rada. 

Podsjetio je kako su radnici u Chicagu 1. svibnja 1886. prosvjedom utrli put borbi za priznanjem svojih temeljnih prava te dostojanstvenog života izgrađenog na pravednijim uvjetima rada.

'Socijalni dijalog između države, poslodavaca i sindikata nužni su za unapređenje položaja radnika'

- Danas, u vremenu prepunom novih izazova, kad na tržište rada utječu globalizacija, migracije, brze tehnološke promjene poput digitalizacije i robotizacije te drugi čimbenici, prilagodba novim uvjetima rada je nužna. Nove okolnosti potiču nas na nadogradnju postojećih znanja i vještina te stjecanje novih, kako bismo se što učinkovitije prilagodili promjenjivim društvenim i ekonomskim uvjetima. Isto tako, one su i dodatni poticaj za nastavkom stvaranja uvjeta u hrvatskom društvu u kojem će svatko od nas imati jednake mogućnosti za produktivan rad i dostojan život od svog rada - poručuje Jandroković i naglašava kako su stalni socijalni dijalog i partnerstvo između države, poslodavaca i sindikata nužni za unapređenje položaja radnika i odnosa prema radništvu.

'Hvala svim našim radnicima koji svoj rad obavljaju savjesno i na boljitak zajednice'

- Angažmanom svih dionika na tržištu rada i zajedničkim zalaganjem možemo doprinijeti socijalnoj sigurnosti, društvenoj pravednosti i gospodarskoj stabilnosti naše domovine. Ujedno 1. svibnja slavimo i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika rada i radnika. Stoga je to prigoda za iskazivanje zahvale svim našim radnicama i radnicima različitih zanimanja koji u ovim zahtjevnim vremenima svoj rad obavljaju savjesno, predano i na boljitak svoje zajednice. Još jednom, svima vam čestitam Međunarodni praznik rada - zaključio je.