News

Komentari 197

Hvar objavio rat partijanerima: Kazne za golotinju i opijanje...

Hvar objavio rat partijanerima:  Kazne za golotinju i opijanje...

Tko gradskim ulicama Hvara bude šetao u kupaćem kostimu, platit će do 600 eura, žene u gornjem dijelu kupaćeg kostima i muškarci golog torza platit će do 500 eura...

Kao što je to ranije i najavio, hvarski gradonačelnik Rikardo Novak objavio je rat razularenim turistima i golotinji na ulicama svoga grada.

Na ulazu u Hvar ovoga je vikenda osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja.

Tko gradskim ulicama šeta u kupaćem kostimu, platit će do 600 eura, žene u gornjem dijelu kupaćeg kostima i muškarci golog torza do 500 eura, a onaj tko tetura ulicom s bocom u ruci i pijan leži na ulici do 700 eura.

Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak nedavno je prozvao britanske turiste zbog pijančevanja i golotinje.

"Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom kantunu, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe", kazao je Novak u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

"Sve ima svoje granice. Ugostitelji ne bi trebali primati gole u svoje objekte i prestati im točiti alkohol ako vide da su previše popili. 

Novak je rekao da Hvar ne želi biti isključivo party destinacija.

"Mladi turisti su dobrodošli, ali morat će znati kako se ponašati ovdje. Zarada po svaku cijenu nije turizam kakav želimo na otoku", rekao je Novak.