Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
190 komentara

HVIDR-a Oreškoviću: Čemu ovakvo ponižavanje Brkića?

HVIDRA je poslala otvoreno pismo premijeru u kojemu izražava nezadovoljstvo odugovlačenjem imenovanja, iako je, ističu, imao prijedlog da to bude Milijan Brkić

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
190 komentara

Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske (HVIDR-a RH) uputila je u petak predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću otvoreno pismo u kojemu izražava nezadovoljstvo odugovlačenjem imenovanja ministra branitelja, iako je, ističu, imao prijedlog Domoljubne koalicije da to bude Milijan Brkić koji su podržale krovne braniteljske udruge.

 S obzirom na to da je Vlada utvrdila proračun bez ministra branitelja, "smatramo Vas izravno odgovornim za eventualne posljedice smanjivanja ili ukidanja braniteljskih prava", navodi Udruga. Nadamo se da takvi postupci ne vode ukidanju Ministarstva branitelja, piše HVIDRA. Traži žurni sastanak s premijerom kako bi odgovrio na njihova pitanja i pojasnio "sve stavke državnog proračuna za 2016. godinu na poziciji Ministarstva branitelja u cilju zaštite digniteta hrvatskih branitelja i vrijednosti Domovinskog rata."

- Zašto do danas nije imenovan ministar branitelja nakon ostavke g. Crnoje, iako ste prije dva i pol tjedna imali prijedlog za imenovanje istaknutog kandidata, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata g. Milijana Brkića, kojega je predložila Domoljubna koalicija i podržale sve krovne udruge iz Domovinskog rata,  kao i HVIDR-a RH - pita Udruga i ističe da se radi o časnoj osobi, legendarnom pripadniku Specijalne jedinice policije zagrebačkih Alfi, s kojima je prošao sva ratišta i u borbenom sektoru MUP-a proveo 1966 dana. 

- Nije jasno iz kojih ste razloga, iako nismo vidjeli nikakve primjedbe i prijedloge protiv g. Brkića, osobno donijeli odluku prema kojoj ste pozvali sve braniteljske udruge da predlože svoga kandidata za ministra branitelja,... čemu ovakvo blamiranje i ponižavanje imenovanog kao i svih udruga koje su ga podržale - pita Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida, koja ocjenjuje da je zbog toga došlo do "razjedinjavanja braniteljske populacije, ponižavanja branitelja te urušavanja vrijednosti Domovinskog rata, kao i prebacivanja političke odgovornosti na udruge". 

- Otvaranjem natječaja koji se pretvorio u svojevrsni lov na mjesto ministra branitelja, koji natječaj ste onda trebali otvoriti za sva ministarstva, pa i prema tome i za svoje savjetnike, doveli ste do velikih problema u javnoj percepciji braniteljske populacije. Nas sada posebno zabrinjava usvajanje državnog proračuna koji je donesen bez ministra branitelja.  Molimo da nam odgovorite na pitanje tko je u ovoj nesvakidašnjoj situaciji  branio interese braniteljske populacije u postupku donošenja proračuna Ministarstva branitelja - stoji u otvorenom pismu HVIDR-e koje je potpisao predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Periša. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message