Obavijesti

News

Komentari 5

HZJZ ima virtualnog asistenta koji odgovara na sve o virusu

HZJZ ima virtualnog asistenta koji odgovara na sve o virusu
9

Kontaktirali smo HZJZ i kroz tjedan dana razvili virtualnog asistenta koji će smanjiti opseg telefonskih upita zabrinutih građana vezano uz simptome COVID-19, rekla nam je voditeljica projekta, Barbara Slopko

VIDEO

Hrvatski zavod za javno zdravstvo otvorio je službenu Facebook stranicu koja informira širu javnost te tako znatno olakšava rad epidemiologa i drugih zdravstvenih stručnjaka aktivno uključenih u borbu protiv koronavirusa. 

Radi se o chatbot aplikaciji, odnosno računalnom programu dizajniranom za za komunikaciju s ljudima te pomaže odgovarati na pitanja koja korisnici imaju vezano uz određenu temu.

Funkcionira tako da korisnik pošalje upit, a chatbot automatski odgovara, u bilo koje vrijeme, bez potrebe za dodatnim stručnjacima u podršci – jer je već prethodno naučen kako da odgovori.

Osim što štedi vrijeme, informira sve zainteresirane korisnike te se oni osjećaju ugodnije pitati kad imaju saznanje da će biti odgovoreno u bilo koje vrijeme na sva njihova pitanja.

- Kao agencija, bavimo se izradom chatbot sustava za naše klijente i pratimo tu scenu. Tako smo i prošlu srijedu vidjeli vijesti kako, primjerice, Microsoft radi Chatbot za SAD, a slična rješenja se pojavljuju i u Španjolskoj, Engleskoj i Indiji. Odlučili smo iskoristiti naša znanja u kreiranju chatbota za pomoć hrvatskim zdravstvenim djelatnicima. Kontaktirali smo HZJZ i kroz tjedan dana razvili virtualnog asistenta koji će, nadamo se, smanjiti opseg telefonskih upita zabrinutih građana vezano uz simptome COVID-19 i upite o načinu samozaštite od virusa. Dodatno vjerujemo kako će chatbot umiriti građane koji će moći dobiti odgovore na svako svoje pitanje u roku od nekoliko sekundi - rekla nam je voditeljica projekta, Barbara Slopko iz marketinške agencije. 

Chatbot aplikacija tako omogućuje brže povezivanje korisnika i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ukoliko se pokaže potreba za dodatnim pojašnjenjima, korisnik uvijek može kontaktirati stručnjake i epidemiologe putem upita na dežurne telefone u pozivnim centrima koji su objavljeni na www.hzjz.hr stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao