News

Komentari 516

HZJZ objavio nova pravila: Samoizolacija će opet trajati 14 dana, ima novosti i za cijepljene

HZJZ objavio nova pravila: Samoizolacija će opet trajati 14 dana, ima novosti i za cijepljene

Kako stoji u priopćenju, ove mjere donesene su zbog sve veće zastupljenosti delta varijante korona virusa u Hrvatskoj i cijeloj Europi, ali i zbog blagog porasta incidencije

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove izmjene prema kojima bi cijepljene osobe bile izuzete od testiranja na COVID i karantene devet mjeseci nakon cijepljenja, umjesto dosadašnjih šest. 

Osim toga, vrijeme samoizolacije za osobe koje su bile u kontaktu s oboljelima ponovno se produžuje na 14 dana, a osobe koje su cijepljene neće morati u karantenu ili na testiranje na COVID tek dva tjedna nakon primitka cjepiva, što je novost jer su takve osobe prije bile izuzete odmah po primitku cjepiva. 

- Izuzeće od karantene i potrebe za PCR testiranjem kod asimptomatskih osoba koje su preboljele i primile jednu dozu cjepiva se primjenjuje na osobe koje su unutar osam mjeseci od početka bolesti primile cjepivo i vrijedi devet mjeseci od primitka cjepiva, četvrta je donesena mjera HZJZ-a.

Kako stoji u priopćenju, ove mjere donesene su zbog sve veće zastupljenosti delta varijante koronavirusa u Hrvatskoj i cijeloj Europi, ali i zbog blagog porasta incidencije. 

Cijelo priopćenje možete pročitati OVDJE

Najčitaniji članci