Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

I dalje nema tople vode u školi za djecu s posebnim potrebama

Riječ je o školi koju pohađaju djeca s intelektualnim i razvojnim poteškoćama. Osnivač je Grad Zagreb, a o problemu koji traje već godinama pisali smo početkom listopada

Foto: Robert Anic/PIXSELL
7 komentara

Iako su radovi oko sanacije sanitarnog čvora u zagrebačkoj Osnovnoj školi Nad lipom za djecu s teškoćama započeli, djeca i dalje u školi nemaju na raspolaganju toplu vodu.

- Vidjela sam da nešto rade, ali od vode i dalje ništa. U školi nam ništa ne govore i nema naznaka da će topla voda uskoro doći – rekla nam je majka dječaka koji se školuje u Osnovnoj školi Nad lipom u Zagrebu.

U srijedu je rekla da su radovi pri kraju, ali tople vode nema. Riječ je o školi koju pohađaju djeca s intelektualnim i razvojnim poteškoćama. Osnivač je Grad Zagreb, a o problemu koji traje već godinama pisali smo početkom listopada.

- Zbog stanja u kojem se nalaze često se događa da se tijekom boravka u školi djeca pomokre, pokakaju... Moj sin je jedan od njih, a medicinska sestra ga ne može ni oprati jer škola nema tople vode - požalila nam se tad majka s početka priče.

Iz Grada Zagreba tad su odgovorili da su u tijeku pripreme za sanaciju sanitarnih čvorova te da je projektom obuhvaćen i razvod tople vode u sve dijelove škole. Naime, topla voda tad je bila dostupna samo u podrumu u dijelu gdje je sportska dvorana, koja je pod ključem, a djeca borave na trećem katu.

- U međuvremenu su kompletno sanirani sanitarni prostori s toplom vodom uz dvoranu za tjelesno-zdravstvenu kulturu, sanitarni prostori za djevojčice, sanitarni prostori za dječake i prostor za invalide. Uz to, uređeni su i svi popratni prostori uz dvoranu (garderobe za učenike i kabinet za TZK). Time je unaprijeđen standard za pranje učenika toplom vodom. U suradnji s Gradskim uredom za kulturu, obrazovanje i sport u tijeku su dogovori za daljnje potrebne radove iduće faze provedbe projekta tople vode u našoj školi – napisala je ravnateljica škole Đurđica Ivančić u službenom priopćenju, iako nije istaknula kad se očekuje da bi učenici konačno mogli dobiti toplu vodu.

Očajni roditelji kažu kako već godinama upozoravaju na problem i situacija se ne mijenja.

- S prvom fazom radova su gotovi, to je točno. No te cijevi treba spojiti negdje, ne znam hoće li ići na toplanu ili će topla voda doći na drugi način. Koliko sam vidjela, sve stoji i vode još nema - zaključila je mama.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message