Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

I Mery Fisher i Zoki odlaze na slobodu: Kornjače su zdrave!

Kornjača Zoki je manja i ima 15 kilograma, a starost je procijenjena na 10-15 godina. Pronđena je koncem srpnja na Susku kako pluta,pa je donešena u Pulu kako bi se oporavila

Foto: Dijana Marić/24sata
2 komentara

Dvije morske kornjače koje se nalaze u pulskom Centru za opravak morskih kornjača "Aquarium" nestrpljivo čekaju puštanje na slobodu u more,što je planirano za ponedjeljak. Direktorica Centra Milena Mičić kazala je da će u morske dubine u ponedjeljak biti puštene kornjače Mery Fisher i Zoki, a puštanju već tradicionalno mogu prisustvovati svi zaljubljenici u ta divna morska stvorenja.

- Puštanje će se održati na poluotoku Verudela, na plaži pored svjetionika, a na kornjače će biti postavljen GSM odašiljač za telemetrijsko praćenje u suradnji sa Odjelom za bioraznolikost sveučilišta Primorska iz Kopra, a u sklopu projekta "Life-Euroturtle", zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača EU - kazala je Mičić.

Kornjača Zoki je manja i ima 15 kilograma, a starost je procijenjena na 10-15 godina. Pronađena je koncem srpnja na Susku kako pluta,pa je donesena u Pulu kako bi se oporavila.

Velika kornjača Mery Fisher preseljena je u Centar 24.listopada ove godine nakon što je ljeto provela u velikom otvorenom bazenu u Nacionalnom parku Brijuni. U pulski Aquarium došla je na rehabilitaciju kako bi se provjerilo je li u potpunosti zdrava i spremna za samostalan život u prirodi. Velika kornjača teška je čak 40 kilograma a stara je 20 godina. Pronađena je na Korčuli još koncem prošle godine ozlijeđene glave, te se potpuno oporavila.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message