Obavijesti

News

Komentari 2

I studenti se mogu zdravo hraniti! Tko kaže da ne mogu?

I studenti se mogu zdravo hraniti! Tko kaže da ne mogu?
3

Pitao me jedan kolega gdje on može pojesti nešto pristojno, a da mu je unutar budžeta. E lega moj, ovisi što želiš

VIDEO

Izgleda da menza nije po njegovom ukusu. Dosta studenata ne voli ići u menzu i uvijek imaju nešto za prigovoriti. Meni s druge strane, menza nikad nije smetala.

Ipak, pa gdje možeš za tako malu lovu pojesti toliko puno? Mislim da ste primijetili da sam napisala puno, a ne fino. Zato što to, u većini slučajeva i jest tako. Kad netko kaže menza, ne padaju mi na pamet delicije, pjenice, pire od hrane, koji se po mom mišljenju i ne može zvati pire (pire je od krumpira i gotovo), i janjetina.

Prva asocijacija mi je bečki, zagrebački, pomfrit, zelena presoljena salata i čokoladno mlijeko na litre. E sad, ako želite malo zdravije jesti, stvari postaju teže. Ali tko kaže da se s hranom iz menze ne može raditi?

Meso bez priloga i salata bolji su od istog toga s pomfritom. Malo se u zadnje vrijeme i menza modernizirala pa tako postoji i vegetarijanski menu, kao i zdravi prilozi poput blitve na lešo. Samo dok izgovorim "blitva na lešo"  ljepši mi je dan. I palenta...juha od rajčice...cikla...varivo. Ma tko to može platiti? Studenti da.

I umjesto da neprestano nešto grintamo (kao moj lega koji bi samo odojka i kobasica pa je vjerojatno i njegova pristojna verzija meni nepristojna), snađimo se s onim što imamo.

Ako studirate u Zagrebu, na izboru imate čak 16 menzi. Halo, 16 menzi! U jednoj ćete pronaći nešto za sebe. Na glasu kao najbolja menza je ona u borongajskom Kampusu, a slijede ju privatna menza Superfaks na PBF-u, restoran Medicina u sklopu Medicinskog fakulteta, FER-ova 'Cassandra' i menza u sklopu doma na Cvjetnom. A ako vam se nijedna od tih ne sviđa, možete birati između još 11. Jedna će vam biti po volji.

Koliko god se vi sada žalili na menze, poslušajte malo one koji više nisu studenti. Pitajte ih čega se sjećaju iz studentskih dana? Vjerojatno će se svi sa sjetom prisjetiti menze,  kupovanja čokoladnog pudinga i sokova za sitniš. Sretnih dana kad nisu morali brinuti što će svaki dan kuhati jer su uvijek mogli u menzi pojesti topli obrok. I puno manje ga platiti.

Ako ipak ne nalazite nešto za sebe, a i volite sami kuhati i uživati u plodovima svoga rada, uvijek postoje načini kako doći do odličnih recepata za svačiji, pa tako i za studentski džep.

Tko kaže da se ne možemo prilagoditi, ali i prilagoditi ponudu tako da izvučemo najbolje od nje. Ipak smo mi studenti jedna od snalažljivijih vrsta. Preživljavamo, a ni ne znamo u većini slučajeva kako.

Još kad se oboružamo dobrim informacija i nađemo pravo mjesto gdje ćemo ih prikupiti, ni menza više nije problem. Tko kaže da ne možete za malo novaca, kuhati zdravo i biti sretni. Nitko! A ako i kažu, uvjerite ih suprotno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje