News

Komentari 2

Iberia uvodi zimske letove od Madrida prema Hrvatskoj

Iberia uvodi zimske letove od Madrida prema Hrvatskoj

Iberia od 2008. godine prevozi putnike prema Hrvatskoj tijekom ljeta, no nikada nije imala letove tijekom zime. Deset godina kasnije odlučila ih je uvesti

Španjolska aviokompanija Iberia otvorila je svoje ljetne linije od Madrida prema Dubrovniku, Zagrebu i Splitu, no njeni avioni letjet će i tijekom zimskih mjeseci prema Zagrebu i Dubrovniku, izvijestila je kompanija u utorak.

Iberia od 2008. godine prevozi putnike prema Hrvatskoj tijekom ljeta, no nikada nije imala letove tijekom zime. Deset godina kasnije odlučila ih je uvesti pa će dva puta tjedno polijetati prema Zagrebu i Dubrovniku. Putnici će moći iz Madrida ići prema jednom gradu a vratiti se iz drugoga.

Broj španjolskih gostiju u Hrvatskoj raste godišnje po stopi od 10 posto. Za njih se natječu i Iberijini konkurenti Croatia Airlines i Norwegian Air.

U petak su iz Madrida poletjeli prvi sezonski avioni Iberije prema Dubrovniku i Zagrebu, a od 1. lipnja će im se priključiti i oni za Split. Španjolska se oporavlja od dugogodišnje gospodarske krize s godišnjim rastom BDP-a od oko 3 posto dok stopa nezaposlenosti iznosi 16 posto.

 

Najčitaniji članci