Obavijesti

News

Komentari 190

Stotine mrtvih u bolnici u Gazi. Hamas: Napali su je Izraelci; Izrael: Mi nismo napali bolnicu

Stotine mrtvih u bolnici u Gazi. Hamas: Napali su je Izraelci; Izrael: Mi nismo napali bolnicu
3

Uživo pratimo razvoj događaja vezanih za rat Izraela i Hamasa

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Palestinci se okupljaju na granici s Rafom, u nadi da će prijeći u Egipat 02:55

Najvažniji događaji:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:40

Evakuiran Scholzov avion

Zbog izraelskih sirena koje su označile mogući zračni napad njemački premijer Olaf Scholz morao je napustiti avion kojim se planirao zaputiti u Egipat. Stižu izvještaji i kako je Scholz, po uputama Izraelaca, legao na pistu prije nego što je odveden u sklonište.

23:32

Otkazan samit

Jordan je otkazao samit na kojem su u srijedu trebali sudjelovati američki predsjednik Joe Biden te predsjednik Egipta Abdel Fattah al-Sisi, palestinski vođa Mahmoud Abass te kralj Jordana Abdullah, javlja Reuters.

23:26

Nemirna noć

Brojni prosvjedi izbili su večeras nakon što je, kako tvrdi Hamas, Izrael napao bolnicu Gazi i ubio više stotina ljudi. Izrael te tvrdnje demantira.

U Bejrutu su se prosvjednici pokušali probiti do ambasade SAD-a, ali ih je policija uspjela spriječiti.

Prosvjeduje se i u Maroku. Jordanu, u Turskoj, kao i u Teheranu.

23:19

Palestinci se sukobili s Abbasovim snagama na Zapadnoj obali

Palestinske snage sigurnosti u Ramallahu ispaljivale su u utorak navečer suzavac i šok bombe kako bi rastjerali prosvjednike koji su bacali kamenje i izvikivali slogane protiv palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, dok bijes palestinske javnosti ključa nakon smrtonosnog napada na bolnicu u Gazi za koji Palestinci optužuju Izrael.

Na Zapadnoj obali, u koju se Abbas vraćao pošto je otkazao planirani susret s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u Jordanu, stotine prosvjednika okupile su se na središnjem trgu Manara. Neki od njih davali su potporu vođama Hamasa.

Sukobi s palestinskim snagama sigurnosti izbili su i u drugim gradovima na Zapadnoj obali Nablusu, Tubasu i Jeninu, prenose očevici.

Demonstracije na Zapadnoj obali pokazatelj su dugotrajnog nezadovoljstva Palestinaca njihovim čelnikom Abbasom, čije snage optužuju da surađuju s Izraelcima u pitanjima sigurnosti na tome teritoriju.

23:14

Palestinski Islamski džihad tvrdi da oni nisu odgovorni za napad na bolnicu: 'To je laž Izraela...'

Izraelska vojska je u utorak pripisala palestinskoj organizaciji Islamskom džihadu odgovornost za napad u kojemu je pogođen bolnički krug u gradu Gazi...

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 190