Idući tjedan u Zagrebu počinje cijepljenje bez naručivanja | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 14

Idući tjedan u Zagrebu počinje cijepljenje bez naručivanja

Idući tjedan u Zagrebu počinje cijepljenje bez naručivanja

Zbog vremenskih uvjeta, mole se građani starije životne dobi i oni s kroničnim bolestima da na cijepljenje dođu u ranijem terminu, dok mlađe osobe mogu doći pred kraj navedenih termina.

VIDEO

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) i zagrebački Medicinski fakultet najavili su da po prvi puta u Zagrebu organiziraju cijepljenje protiv covida-19 bez naručivanja, a održat će se idući tjedan, 28., 29. i 30. lipnja u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar.

Termini cijepljenja su u ponedjeljak, 28. lipnja i utorak, 29. lipnja od 9 do 15 sati, a u srijedu, 30. lipnja, dvokratno od 8.30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

HZJZ u priopćenju ističe kako će se cijepljenje održati na adresi Rockefellerova 4, a cijepit će se samo prvom dozom i to cjepivom Pfizer.

Cijepljenje je predviđeno isključivo za građane koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO) pa je na cijepljenje potrebno ponijeti važeću osobnu iskaznicu i važeću zdravstvenu iskaznicu.

Zbog vremenskih uvjeta, mole se građani starije životne dobi i oni s kroničnim bolestima da na cijepljenje dođu u ranijem terminu, dok mlađe osobe mogu doći pred kraj navedenih termina kao što je navedeno u rasporedu, savjetuje HZJZ.

U ponedjeljak, 28. lipnja. i utorak, 29. lipnja cijepljenje je organizirano od 9 do 15 sati.  Od 9 do 11 sati, cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. U terminu od 11 do 13 sati, osobe u dobi 40 i više, a od 13 do 15 sati na redu su mlađi od 40 godina.

U srijedu, 30. lipnja cijepit će se dvokratno, od 8,30 do 11 sati te od 16 do 19 sati:

U razdoblju od 8,30 do 11 sati, cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. Od 16 do 17 sati, mlađi od 40 godina, a u terminu od 17 do 19 sati cijepit će se osobe u dobi 40 i više godina.

HZJZ naglašava:

- Molimo građane da ponesu vodu, nešto za pojesti, suncobran ili kišobran, da odjenu laganu odjeću od prirodnih materijala, te molimo za razumijevanje kod čekanja i procedure na cijepljenju. Misli na druge. Cijepi se! Pobijedimo pandemiju zajedno.

Također, pjevač Đani Stipaničev će nakon cijepljenja u srijedu, 30. lipnja održati koncert na obližnjem Langovom trgu na Gupčevoj zvijezdi s početkom u 19,30 sati, a ulaz je slobodan.

Inače, osim HZJZ-a i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar u četvrtak je najavio kako će NZJZ idući tjedan, od utorka do petka, organizirati dane "otvorenih vrata" te će tri cijepna punkta u Zagrebu (Dom sportova, Jelkovec i Malešnica) biti otvoreni za cijepljenje prvom dozom bez prethodne najave. Javni poziv će uslijediti uskoro.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori
IZ MINUTE U MINUTU

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori

Dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke i trafostanice Brinje.

Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

Smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom je ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom
Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu
DJEČAK UZEO PROTUOKLOPNI METAK

Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu

Otac poginulog dječaka, doznajemo, ispričao je policajcima da su tek nakon eksplozije vidjeli što imaju u automobilu. Našu zemlju dobro poznaju i uvijek se vraćaju sa suvenirima