News

Komentari 0

Ima 506 kilograma: Rok, rok, ja sam Jurica, gazda svih svinja

Ima 506 kilograma: Rok, rok, ja sam Jurica, gazda svih svinja

Jurica je imao tri mjeseca i 7 kilograma. Praščići u toj dobi inače imaju i po 30 kila. Danas ima 2,3 godine i 506 kilograma. Morali su ga vagati na vagi za kamione

Dođi beba, vidi što imam za tebe! Hoćeš papati? Pa naravno da hoćeš, slatki moj Jurica, tepao je Josip Matasić (52) iz Jastrebarskog svinji koja ima preko pola tone.

Jurica je na brzinu slistio pola štruce kruha i pritom vjerojatno mislio da je praznik. Naime, Josip ga kruhom hrani samo u posebnim prilikama. Tako ga je, kruhom i ljuskama od jaja koje također obožava, namamio da pozira pred našim fotoaparatom.

- Ajde, pogledaj stričeka dok te slika pa ćemo sutra zajedno čitati novine, razdragano je govorio Josip. Ime mu je dao po čovjeku od kojeg ga je kupio. Bio je nedonošće i htjeli su mu ga pokloniti. Međutim, Josip je to odbio i platio ga, da ga ne urekne. 

Jurica je imao tri mjeseca i sedam kilograma. Josip tvrdi da praščići u toj dobi inače imaju i po 30 kila. Danas ima 2,3 godine i 506 kilograma, a Josip ga je izvagao na digitalnoj vagi na kojoj se važu kamioni. 

Iz čaše od dva decilitra, dva puta dnevno mu daje žitarice, ali Jurica samo buja. Mjerio mu je i duljinu koja je 210 centimetara, a visina iznosi 126. Jura je američke pasmine durok, koja je nastala miješanjem četiri vrste svinja. Josip ih ima deset i tvrdi da ga smiruju.

Najčitaniji članci