Obavijesti

News

Komentari 8

Ima 96 godina: Britanski princ Philip odlazi u mirovinu...

Ima 96 godina: Britanski princ Philip odlazi u mirovinu...
1

Philip, poznat po slikovitim komentarima koji bi često završavali na naslovnicama, uz kraljicu je bio svih 65 godina otkako je sjela na prijestolje. Ona je za njega rekla da je njena "snaga i oslonac"

VIDEO

Princ Philip, 96-godišnji suprug britanske kraljice Elizabete, u srijedu se povukao iz javnog života, okončavši kraljevsku karijeru obilježenu povremenim gafovima koji su ga izložili kritikama javnosti.

Philip, poznat po slikovitim komentarima koji bi često završavali na naslovnicama, uz kraljicu je bio svih 65 godina otkako je sjela na prijestolje. Ona je za njega rekla da je njena "snaga i oslonac".

Svoje je povlačenje u mirovinu, odnosno prestanak obavljanja kraljevskih dužnosti, princ Philip najavio u svibnju nakon što je tijekom sedam desetljeća odradio 22.000 samostalnih nastupa u javnosti.

I 91-godišnja kraljica i princ Philip posljednjih su godina smanjili svoje radne obveze prebacivši mnoge odgovornosti na sina, princa Charlesa, i unuke Williama i Harryja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Philip se za Elizabetu oženio 1947. a par bi 70. godišnjicu braka trebao proslaviti u studenom.

Princ Philip  je poznat i po povremenim grubim i politički nekorektnim komentarima na događajima kojima je nazočio.

Izjava o "uskim očima" tijekom posjeta Kini osamdesetih godina prošlog stoljeća postala je simbolična za njegove osorne i često neoprezne istupe.

Za posjeta Škotskoj 1995. upitao je instruktora vožnje kako uspijeva "domaće zadržati dovoljno dugo dalje od pića da prođu vozački ispit".

Kraljica ga, bez obzira na to, opisuje kao ključnu ličnost njene duge vladavine.

"On je bio moja snaga i oslonac sve ove godine", rekla je kraljica Elizabeta u rijetkom osobnom govoru o Philipu prigodom 50. godišnjice njihovog vjenčanja. 

Philip, koji nosi titulu vojvode od Edinburgha, u svojem je posljednjem javnom nastupu u srijedu bio domaćin zaključenju humanitarnog događaja 1664 Global Challenge i mimohodu pripadnika kraljevske mornarice. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.