Obavijesti

News

Komentari 9

Ima budućnost: ‘Bez stipendije morala bih prekinuti fakultet’

Ima budućnost: ‘Bez stipendije morala bih prekinuti fakultet’
1

Studentica Lucija Ivanjko dobro je iskoristila stipendiju Rotary kluba. Kada diplomira menadžment, namjerava se nastaviti obrazovati i usavršavati...

VIDEO

Ne namjeravam se prestati obrazovati ni nakon pete godine studija. Obrazovanje je najvažnije u životu.

Rekla nam je to Lucija Ivanjko (23) iz Zaprešića, studentica projektnog menadžmenta na Veleučilištu Baltazar Zaprešić. Lucija je dobitnica stipendije koju Rotary klub dodjeljuje mladima bez roditeljske skrbi. Istaknula je tako važnost obrazovanja, ali i napomenula da treba modernizirati školstvo.

- Budući da studiram na privatnom fakultetu, primjećujem veliku razliku u odnosu na način rada na ostalim fakultetima na kojima mi studiraju prijatelji. Na mojem fakultetu se puno toga bazira na individualnom radu sa studentima, manje su grupe, a i literatura je dostupnija. Tako bi trebalo biti na svim fakultetima, ali situacija je suprotna - zaključila je studentica.

Dodala je da bi u osnovnim i srednjim školama učenike trebalo učiti da samostalno zaključuju i logički razmišljaju, a ne da napamet uče gradivo. Smanjila bi i količinu knjiga koje učenici nose u školu. Luciji je želja nakon završenog studija dobiti posao kao profesorica marketinga na nekom fakultetu.

- Sviđa mi se to dinamičko okruženje u marketingu koje mi leži - rekla je Lucija, koja je nakon završene treće godine na Veleučilištu bila proglašena najboljom studenticom na godini. Na to je iznimno ponosna te priznaje kako bez stipendije ništa od toga ne bi mogla ostvariti.

- Mislim da bih bez stipendije koju sam dobila prije dvije godine morala prekinuti školovanje, a to bi mi bilo jako teško. Iako u početku nisam htjela studirati ovo nego predškolski odgoj, sad sam jako zadovoljna. Projektni menadžment je nešto što treba svaka tvrtka i mislim da će za moju struku biti dosta posla u budućnosti. Tvrtke imaju komplicirane projekte, a kako bi ih se izradilo, trebaju stručnjake poput nas - rekla je Lucija, koja živi sa svojom udomiteljskom obitelji.

Stipendiju od 1600 kuna mjesečno dodjeljuje Rotary klub na pet godina. Kako bi sredstava i stipendija bilo još puno više, humanitarna akcija Korak u život bori se već devet godina. I ove će godine dati sve od sebe. U Hrvatskom narodnom kazalištu danas se održava veliki finale ovogodišnje akcije Korak u život. Na velikom koncertu nastupit će Prljavo kazalište, Zagrebačka filharmonija i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Na koncertu “Sve je lako kad si mlad” očekuje se mnogo gostiju koji će podržati akciju i pomoći mladima.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović. Ovom akcijom, koju je 2008. godine pokrenuo Rotary klub Zagreb, pomaže se školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djece iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji, pružajući im priliku da stjecanjem visokoga obrazovanja lakše zakorače u život.

- Već osam godina pomažemo djeci bez odgovarajuće skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji te se veselimo dvoznamenkastoj obljetnici koja nas čeka iduće godine. Nakon cjelogodišnjih aktivnosti ovaj koncert je vrhunac naše akcije, kojom ćemo ove godine osigurati sredstva za stipendije nove generacije studenata, te bih ovim putem zahvalio partnerima akcije na neumornoj podršci koju nam pružaju - rekao je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Darko Radišić.

Uz kupnju ulaznica za koncert, sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se i pozivom na broj telefona 060 9001 (6,25 kn, pdv uključen) te izravnim uplatama na račun akcije 2360000-1102052855.     

 

Od 8. studenog Bolje obrazovanje izlazit će svakog utorka na više stranica i s novim sadržajem     

Od idućeg tjedna uvodimo nove sadržaje, novi dizajn i više stranica. Nakon dvije godine rubrika Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska od idućeg tjedna izlazit će svakog utorka na šest stranica. Osim novog dizajna rubrike, uvodimo nove sadržaje na svim platformama 24sata.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...