Obavijesti

News

Komentari 13

Ima li Bandić većinu? Oporba razmatra hoće li rušiti kvorum

Ima li Bandić većinu? Oporba razmatra hoće li rušiti kvorum
1

Gordana Marasa, šefa zagrebačkog SDP-a okružili su zaštitari dok je davao izjave medijima te je potom napustio Gradsku skupštinu. Bandiću trenutno navodno nedostaju tri glasa za većinu

VIDEO

Nastavlja se 17. sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj bi zastupnici trebali raspravljati i odlučivati o preostale 23 točke dnevnog reda od njih 44. Kako javlja Dnevnik.hr, Gordana Marasa, šefa zagrebačkog SDP-a okružili su zaštitari dok je davao izjave medijima te je potom napustio Skupštinu. U tijeku je stanka, a zastupnici oporbe odlučuju hoće li opet rušiti kvorum.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, obratio se novinarima.

- Kvoruma nije bilo, oni su stajali u dvorani, nisu se prijavili da bi činili kvorum. Ako ne budemo imali kvorum, iskoristit ću svoju predsjedničku ovlast da ponovno sazovem skupštinu - rekao je Mikulić, prenosi N1.

- Ključna odluka, to je najbitniji politički dokument, proračun Grada Zagreba. Kolege iz oporbe nisu čitale iz zakona, da se proračunska sjednica bez obzira na ovu sjednicu može sazvati. Vjerojatno su kad su čitali preskočili ovaj dio. Ja ću sad prvo saslušati koji su to stavovi i zahtjevi predstavnika oporbenih klubova, nakon toga ćemo sjesti i donijeti odluke. Poručujem im da ne varaju birače, nije moralno da ne dolaziš na sjednicu, a primaš naknadu od istih tih birača kojima si obećao - rekao je Mikulić i dodao: 'Ja sad ne znam zašto bi ovo bio sukob oko proračuna, iz jednostavnog razloga što proračun još nije predložen. Njega još nitko nije vidio, pričamo jesmo li za ili protiv, a nitko ga nije vidio. Kad proračun dođe, tog trena će se analizirati i ući u proceduru'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, sjednica je počela 30. listopada kad je u 22 sata, zbog nedostatka kvoruma, prekinuta te nastavljena 5. studenoga kada je ponovno prekinuta jer su iz oporbe poručili da neće 'držati kvorum' i sudjelovati u međusobnim svađama i ucjenama vladajuće koalicije - HDZ-a, Neovisnih za Hrvatsku i stranke "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. 

Naime, gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) najavio je da će napustiti sjednicu  ako se gradonačelnik Milan Bandić ne ispriča Zagrepčanima zbog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom. 

- Ovo je naša definitivna odluka. Dakle, on se može ispričati, on može kao što je rekao pojesti još koju žabu i nakon toga možemo raspravljati o tome da i dalje ostanemo dio većine u gradskoj skupštini -  poručila je Bruna Esih iz Neovisnih za Hrvatsku, stranke koja Bandiću drži većinu sa čak pet ruku. 

Podsjetimo, Bandić je prošli tjedan zbog susreta s Palmom u dnevnim novinama objavio ispriku braniteljima za što je iz proračuna izdvojeno više od 18.000 kuna.  

Bandiću trenutačno navodno nedostaju tri ruke za većinu u Skupštini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS