Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Ima nade! Majke neće 'baciti' na ulicu nakon smrti djeteta

POTPISUJU PETICIJU Traže hitnu izmjenu zakona za majke njegovateljice. Branko Bačić se složio da im treba pomoći. Idući tjedan majke njegovateljice će primiti u Saboru

8172565
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Malenog Leona Lapaša (12) u srijedu su na krematoriju ispratili njegovi neutješni roditelji, rodbina i brojni prijatelji.

I dok svi tuguju za dječakom koji je sa svojom mamom Leonelom Pomper (41) postao jedan od simbola borbe za prava djece s invaliditetom i njihovih roditelja, ta borba se nastavlja.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1197541 / ]

U tijeku je potpisivanje peticije kojom se traži da majke njegovateljice imaju pravo na status i naknadu još šest mjeseci nakon smrti djeteta, kao i sve oblike pomoći u resocijalizaciji i vraćanje na tržište rada. Do sada je prikupljeno više od 5000 potpisa.

Podsjetimo, nakon što je dječak prošli tjedan preminuo, majci su ukinuli naknadu koju je dobivala.

Irena Petrijevčanin Vuksanović (HDZ) u srijedu je s problemima majki njegovateljica upoznala predsjednika kluba Branka Bačića, koji se složio da majkama treba pomoći. Izvijestila je kako će majke njegovateljice u ime kluba HDZ-a idući tjedan primiti u Saboru.

- Gledat ćemo da im izađemo u susret koliko je moguće u okviru izmjena Zakona o socijalnoj skrbi - rekla je Petrijevčanin Vuksanović. Napomenula je da će konačnu riječ u svemu imati resorno ministarstvo na čelu s ministricom Nadom Murganić.

- Razgovarala sam s ministricom. Rekla je da će u okviru sljedećih izmjena zakona voditi računa o tome - rekla je.

Neslužbeno se moglo čuti da u HDZ-u nemaju ništa protiv zahtjeva majki da pravo na naknadu imaju i nakon smrti djeteta, bilo šest mjeseci, koliko traže, ili barem tri mjeseca.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message