Obavijesti

News

Komentari 3

Ima poginulih u novom ruskom raketnom napadu na Zaporižja. Putin i Xi Jinping pregovaraju

Ima poginulih u novom ruskom raketnom napadu na Zaporižja. Putin i Xi Jinping pregovaraju
1

Rusko ministarstvo obrane obavijestilo je o noćnom napadu 28 ukrajinskih dronova. U noći 18. listopada Rusi su izveli 6 raketnih napada na Zaporižje, ima poginulih

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14.51

Vladimir Putin: 'SAD je sve uključeniji u rat u Ukrajini, slanje ATACMS-a bila greška'

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je rekao da su Sjedinjene Države sve uključenije u rat u Ukrajini te da su pogriješile kad su joj dali rakete dugog dometa ATACMS.

Putin je na konferenciji za medije tijekom posjeta Kini rekao da je kineskom predsjedniku Xiju Jinpingu rekao „neke detalje” o Ukrajini. Kazao je kako su „vanjski faktori” i „zajedničke prijetnje” poslužile samo za jačanje rusko-kineske suradnje. 

Ruski predsjednik rekao je da odluka Washingtona da opskrbi Ukrajinu ATACMS-om, što je Kijev potvrdio u utorak, „samo produžava agoniju” za Ukrajinu. 

„No najvažnije, tome fundamentalno nedostaju kapaciteti da imalo mijenja situaciju na liniji kontakta. To je još jedna greška SAD-a”. 

„Greška veće skale, koja još nije vidljiva no od velike je važnosti, je da SAD postaje sve snažnije osobno uključen u sukob. I neka nitko ne kaže da nemaju ništa s tim. Mi vjerujemo da imaju”, naglasio je Putin. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

14.16

Xi poručio Putinu: Međusobno povjerenje se stalno produbljuje

Kineski čelnik Xi Jinping rekao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u srijedu da se "političko međusobno povjerenje" između njihovih zemalja "stalno produbljuje", objavili su pekinški državni mediji. 

Xi je također pozvao na zajedničke napore Kine i Rusije da "očuvaju međunarodnu pravednost" i "pravdu", objavila je državna novinska agencija Xinhua, pozdravljajući "blisku i učinkovitu stratešku koordinaciju" između dviju zemalja.

- Opseg bilateralne trgovine dosegao je povijesni vrhunac, koji napreduje prema cilju od 200 milijardi američkih dolara koji su postavile dvije strane- dodao je Xi.

Peking je ovaj tjedan domaćin foruma o inicijativi Pojas i put, Xijevu velikom trgovinskom i infrastrukturnom projektu, na kojemu sudjeluju predstavnici 130 zemalja.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

14.02

Ukrajina je dobila tri modifikacije tenka Leopard

Ministarstvo obrane Ukrajine dobilo je sljedeće modele oklopnih vozila za Oružane snage Ukrajine: tenkove Leopard 2A6, Leopard 2A5 i Leopard 1A5.

Ministar obrane Ukrajine Rustem Umjerov potpisao je zapovijedi o njihovom prihvaćanju u službu Oružanih snaga Ukrajine.

Tenkovi Leopard modifikacija 2A6, 2A5 i 1A5 namijenjeni su za proboj kroz utvrđene položaje neprijatelja, uništavanje vatrenih točaka, opreme i ljudstva neprijatelja, te brzo organiziranje obrambenih linija.

- Ukrajina je ove tenkove dobila od zapadnih partnera i oni su se učinkovito dokazali u bitkama. Činjenicom da Ministarstvo prihvaća ove tenkove u službu, iskazujemo našu dugoročnu namjeru da imamo suvremeno i visokotehnološko naoružanje - poručili su iz Ministarstva obrane.

13.10

Putin je reagirao na prebacivanje raketa ATACMS Ukrajini

Vladimir Putin reagirao je na prebacivanje raketa dugog dometa ATACMS Ukrajini, nazvavši to američkom pogreškom i sugerirajući da će ih Rusi moći odbiti.

- Sigurno ćemo moći odbiti ove napade. Rat je rat. Najvažnije je da je ona suštinski nesposobna promijeniti situaciju na prvoj liniji - rekao je Putin.

Putin smatra da je prebacivanje projektila od strane Sjedinjenih Država u Ukrajinu njihova "pogreška", jer se čini da produžuje "ukrajinsku agoniju".

12.48

Rusija je napala Dnjipro

Tijekom današnjeg raketnog napada ruske trupe pogodile su privatne kuće u selu Obuhivka u blizini grada Dnjipra - prema preliminarnim informacijama jedna je osoba poginula, a četiri su ozlijeđene.

- Neprijatelj je gađao privatne kuće u Dnjiprovskom okrugu. Jedan čovjek je poginuo. Ozlijeđene su tri osobe. Razjašnjavamo posljedice napada. Već se zna za šest oštećenih kuća. Detalji kasnije - rekao je načelnik regionalne vojne uprave Dnjipropetrovsk Serhij Lisak.

Nakon toga je načelnik Ministarstva unutarnjih poslova Ihor Klimenko priopćio da je 31-godišnja žena poginula, a još četiri osobe su ozlijeđene.

Lisak je pojasnio da su žrtve žene u dobi od 56, 65 i 75 godina, kao i 35-godišnji muškarac. Troje od četiri unesrećena su u bolnici u srednje teškom stanju.

Oštećeno je osam privatnih kuća, automobil i plinovod.

Komentari 3