Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Imala uši pa joj u kosu utrljali pesticid: Djevojčica preminula

Roditelji djevojčice iz Crne Gore pokušali su joj istrijebiti uši tako što su joj u kosu utrljali etiol, tekućinu koja se koristi u poljoprivredi za uništavanje insekata na biljkama...

93 komentara

Petogodišnja djevojčica E. M, iz rožajskog sela Besnik, na sjeveru Crne Gore, preminula je u utorak u Institutu za bolesti djece, nakon što su joj roditelji pokušali istrijebiti uši tako što su joj u kosu utrljali etiol, tekućinu koja se koristi u poljoprivredi za uništavanje insekata na biljkama.

Djevojčica je prije nekoliko dana hitno primljena u Institut za bolesti djece Kliničkog centra zbog trovanja pesticidima.

U rožajskom Domu zdravlja kažu da ovo nije prvi slučaj da djeca budu otrovana na ovakav način. Čelnik te ustanove Hajrudin Kalač kaže da do takvih pogrešaka nije dolazilo ni u daleko skromnijim životnim uvjetima. Navode međutim da se nedavno dogodio sličan slučaj u jednoj seoskoj obitelji u kojoj su ušljivost također tretirali pesticidima koji se, osim za uništavanje insekata kod biljaka, koriste i protiv uši kada napadnu stoku.

"I tada je bilo ugroženo nekoliko dječjih života. Na sreću, sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica", kazao je Kalač.

Državno tužiteljstvo je otvorilo istragu o slučaju i naložilo obdukciju.

"Tužiteljstvo je naložilo određena vještačenja i obdukciju nakon kojih će se utvrditi bitne činjenice i odrediti je li riječ o kaznenom djelu za koje se goni po službenoj osnovi", kazao je glasnogovornik Tužiteljstva Armin Selmanović.

Možda vas zanima i ovo:
Message