Obavijesti

News

Komentari 35

'Imale su sreće, da su prešle prugu pola sekunde ranije...'

'Imale su sreće, da su prešle prugu pola sekunde ranije...'
6

Mario Grubić (44) prvi je priskočio u pomoć Danieli Z. (41) i njezinoj kćeri (7) nakon što je u četvrtak oko 16. 10 sati na njihov auto naletio vlak u Murskom Središću

VIDEO

Oko 16 sati spremao sam se sina odvesti na trening. Čuo sam tup udarac. Pogledao sam kroz prozor prema pruzi i vidio da je vlak udario u automobil te ga gura. Odmah sam istrčao iz kuće, još pod dojmom ispričao nam je Mario Grubić (44). 

Njegova kuća nalazi se uz prugu te je on prvi priskočio u pomoć Danieli Z. (41) i njezinoj kćeri (7) nakon što je na Opel Astru u kojoj su bile u četvrtak u 16.10 sati u Murskom Središću naletio vlak koji je putovao iz Čakovca do Lendave. Nakon što je izašao iz kuće i došao do mjesta nesreće vidio je ženu koja je svoju kćer već izvukla iz automobila i polegla na snijeg. 

- Kad je to učinila, od šoka je pala na zemlju. Prvo sam došao do djeteta kako bih vidio ima li kakvih vidljivih ozljeda i kakva joj je motorika, odnosno miče li se. Vidio sam da miče rukama i glavom te je počela plakati. Odahnuo sam jer mi je to bio znak da je živa i da nije ozlijeđena. U tom trenutku uzeo sam je u naručje i odnio u svoje dvorište - rekao je Grubić. 

Tek tada je primijetio da djevojčica ima golemi hematom na desnoj strani glave i nekoliko manjih posjeklina. 

- Majka je cijelo vrijeme bila kraj nas. I dalje je bila u šoku. Rekao sam joj je da ide u kuću na toplo. Govorila je da želi ostati uz kćer. Imala je posjekline na glavi, no nije bila teže ozlijeđena. Ubrzo su došli Hitna pomoć i policija te njezin suprug. Uzeo sam stolicu te je, jer nije htjela ući u kuću, iznio u dvorište kako bi mogla sjesti i predahnuti. Predao sam joj dijete te sam otišao do strojovođe i pitao ga je li on ozlijeđen - nastavio je Grubić. 

Strojovođa mu je rekao da nije ozlijeđen.

Grubić je tada primijetio da automobil još radi iako je bio sav smrskan. 

- Strojovođa mi je rekao da ugasim auto da ne bi eksplodirao. Nekako sam uspio ući unutra. Pronašao sam ključ, koji je bio ispod volana, izvukao ga i ugasio auto - rekao je.

Skromni Grubić ne smatra se herojem. 

- Ono što sam napravio vjerujem da bi učinio svaki čovjek. Ne smatram to nečim posebnim - pojasnio je Grubić. 

Smatra da su majka i kći imale sreću jer je vlak udario u mjesto suvozača koje je bilo prazno. 

- Da su pola sekunde ranije prešle prugu, vlak bi udario u stražnji kraj gdje je sjedila djevojčica - kaže nam Grubić. 

Majku i dijete Hitna je prevezla u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje su utvrdili da je riječ o lakšim ozljedama te su nakon pružene pomoći puštene kući.

Protiv vozačice policija je podnijela prekršajnu prijavu jer nije stala ispred prijelaza na kojemu ne postoje branici ni signalizacija kako bi provjerila može li sigurno prijeći prugu.

Strojovođa je u blizini prijelaza trubio i signalizirao, no nije ga čula. U vlaku su se nalazili samo strojovođa i kondukter.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi