News

Komentari 39

'Imam filing da će zatresti jače nego prije. Nešto mi ne da mira'

'Imam filing da će zatresti jače nego prije.  Nešto mi ne da mira'

Hrvati su opet zakočili aplikaciju za potrese, a već u prvih 15 minuta nakon potresa na njoj je bilo preko 400 komentara građana. Očigledno je da se ne znamo 'krstiti'...

U predvečernjim satima petka Zagreb je pogodio još jedan potres. Magnituda je bila 2.3 po Richteru s epicentrom kod Dotršćine. Hrvati su opet zakočili aplikaciju za potrese, a već u prvih 15 minuta nakon potresa na njoj je bilo preko 400 komentara građana.

'Baš je treslo, odvratan je osjećaj', komentirao je jedan Zagrepčanin iz Lukšića.

'Neka ide u onu stvar više. Pet dana je bio mir i sad opet', komentar je Zagrepčana iz Dubrave.

'Užas, noge mi se odsjekle, ne znaš dokad će trajati, ali dobro da nas je podsjetio na taj osjećaj', rekla je jedna Zagrepčanka iz Dubrave.

'Barem 2500 komentara na ovaj potres, idemo rvacka', sarkastično je komentirao jedan građanin.

'Miroševec. Pa gdje si dosada potresiću dragi', kazala je sugrađanka iz Dubrave.

'Prijedlog za sve iz Velike Gorice - ako imate hrabrosti, zamijenite kuće s nekim u Markuševcu pa da vas onda pitam kako se osjećate nakon potresa', kazao je također Zagrepčanin iz Dubrave.

Ima i onih mračnih pa tako jedan iz Gornje Dubrave poručuje: 'Očekujte jači uskoro, gubitnici i sirotinjo'.

'Ovaj se baš čuo jako i osjetio. Ja sam na katu i stvarno ga je zdrmalo jako i čuo se onaj jezivi zvuk kao da je bomba grunula. Dubrava Miroševac. Ovdje osjetimo skoro svaki i to jako. Dosadilo mi više. Inače ne komentiram, ali ovaj me uplašio, iskrena ću vam biti, jer danima imam filing da će se dogoditi jači potres, jači od onoga u ožujku. Ne želim vas plašiti, ali nešto mi ne da mira, a mene osjećaj rijetko vara. Nadam se da ovaj put griješim - kazala je uplašena Zagrepčanka.

Očigledno je da se ne znamo 'krstiti', iako se još nedavno činilo da su nam iz EMSC-a rekli da bi bilo vrijeme da se naviknemo na potrese.

Na Twitter računu EMSC-a sredinom rujna je bilo objavljeno 'Ljude iz Hrvatske muče svi ti silni mali potresi. Dokle više? Taman za laku noć! Ima li kraja? Čisto da nas podsjeti da je tu!' - su najiritantniji izrazi ikad i ispadate smiješno i jadno. Trese se i trest će se još dok je Zemlje! Bilo bi vrijeme da se naviknete!'.

Ipak, odgovarajući na pitanje jednog korisnika iz EMSC-a su kasnije obrazložili da je došlo do nesporazuma. Kazali su da nisu vrijeđali Hrvate te da objavljeni komentar nije bio njihov, već su podijelili komentar s aplikacije kojim su htjeli pokazati da je situacija u Zagrebu još uvijek ozbiljna jer ljudi žive u stalnom strahu od malih potresa.

Najčitaniji članci