Obavijesti

News

Komentari 94

Imam na tribini sa Stojićem: 'Žena ne može trčati kao Bolt'

Imam na tribini sa Stojićem: 'Žena ne može trčati kao Bolt'
6

Žestoka rasprava izbila je na fakultetu filozofije gdje su odlučili održati raspravu o ženi u monoteističkim religijama baš pred dan žena. O tome su pričala tri muškaraca dok su ih žene gledale i slušale iz publike

VIDEO

U srijedu navečer na Filozofskom fakultetu u 19 sati održala se tribina pod nazivom "Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama". Gosti tribine bili su Don Damir Stojić, rabin Kotel Da-Don i imam zagrebačke džamije Mirza Mešić.

Okupili su se prigodno, pred sam dan žena pričati o ženama i njihovim položajima u religiji. Don Damir pričao je sa kršćanskog stajališta, rabin s judaističkog, a imam s islamskog stajališta. Tribinu je započeo rabin s pričom o Abrahamu i Sari. Na samom početku deklarirani marksisti digli su svoje transparente "Živio 8. mart" i "Sindikat žena protiv kretena"

Rabin je sve to ignorirao i naveo kako je sada judaizam puno napredovao s obzirom da je do 11 stoljeća bila dozvoljena poligamija. Također još od davnina žena je imala jednako pravo glasa baš kao i muškarac pa je naveo primjer Abrahama i Sare gdje je upravo ona izabrala kojeg će sina protjerati. Brzo je premotao u stvarnost pa rekao kako žena i dalje nije u potpunosti ravnopravna jer u Izraelskoj vladi od 150 muškaraca samo je 35 žena, te je nekakav pomak vidljiv ali ne dovoljan. Osvrnuo se i na nasilje prema ženama koje je osudio.

Don Damiru pravi primjer kako se treba pričati o ženama jest papa Ivan Pavao II koji je rekao kako je žena stvorena od rebra jer je najbliže srcu, a srce je važan organ za čovjeka, ono ga drži na životu. Objasnio je i što znače riječi "drugotna žena". - Bog stvara od manje savršenosti, prvo je stvorio muško pa je pomislio kako može to biti i bolje, pa je stvorio ženu. U tom smislu ona je drugotna, a pod time se misli više savršena- razjasnio je Don Damir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naveo je kako su zapravo žene te koje su nositeljice vjere i Evangelizacije. Bez njih ne bi nikada bilo Crkve. Međutim nitko od njih nije uspio odgovoriti na pitanje zašto, ako su one te koje zapravo održavaju Crkvu i vjeru ne mogu biti svećenice?  Jedini odgovor koji je dobiven na ovo pitanje jest -Jer su one previše savršene- od strane imama, što god mu to značilo.

Imam Mešić  uzburkao je tribinu izjavama poput "Dijelimo iste sposobnosti ali ne i iste vrijednosti" dodajući kako žena neće nikada trčati kao Bolt. Naravno počela je žestoka prepirka u kojoj su pokušali imamu objasniti kako postoji važna razlika između roda i spola.  Naime rod je društvena konstrukcija, a spol biološka. Za njega rodna jednakost nije prirodna  s obzirom da su muškarac i žene u potpunosti drugačiji na fizičkoj i psihičkoj razini.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Rasprava 02:42

Pokretanje videa...

tribina 00:22

Također kao i ostali govornici rekao je kako je žena oduvijek imala pravo na izbor i brak s kime je htjela. Dodao je kako je upravo žena na uzvišenijem položaju od muškarca jer može rađati i ima osjećaj za život. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a