Obavijesti

News

Komentari 94

Imam na tribini sa Stojićem: 'Žena ne može trčati kao Bolt'

Imam na tribini sa Stojićem: 'Žena ne može trčati kao Bolt'
6

Žestoka rasprava izbila je na fakultetu filozofije gdje su odlučili održati raspravu o ženi u monoteističkim religijama baš pred dan žena. O tome su pričala tri muškaraca dok su ih žene gledale i slušale iz publike

VIDEO

U srijedu navečer na Filozofskom fakultetu u 19 sati održala se tribina pod nazivom "Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama". Gosti tribine bili su Don Damir Stojić, rabin Kotel Da-Don i imam zagrebačke džamije Mirza Mešić.

Okupili su se prigodno, pred sam dan žena pričati o ženama i njihovim položajima u religiji. Don Damir pričao je sa kršćanskog stajališta, rabin s judaističkog, a imam s islamskog stajališta. Tribinu je započeo rabin s pričom o Abrahamu i Sari. Na samom početku deklarirani marksisti digli su svoje transparente "Živio 8. mart" i "Sindikat žena protiv kretena"

Rabin je sve to ignorirao i naveo kako je sada judaizam puno napredovao s obzirom da je do 11 stoljeća bila dozvoljena poligamija. Također još od davnina žena je imala jednako pravo glasa baš kao i muškarac pa je naveo primjer Abrahama i Sare gdje je upravo ona izabrala kojeg će sina protjerati. Brzo je premotao u stvarnost pa rekao kako žena i dalje nije u potpunosti ravnopravna jer u Izraelskoj vladi od 150 muškaraca samo je 35 žena, te je nekakav pomak vidljiv ali ne dovoljan. Osvrnuo se i na nasilje prema ženama koje je osudio.

Don Damiru pravi primjer kako se treba pričati o ženama jest papa Ivan Pavao II koji je rekao kako je žena stvorena od rebra jer je najbliže srcu, a srce je važan organ za čovjeka, ono ga drži na životu. Objasnio je i što znače riječi "drugotna žena". - Bog stvara od manje savršenosti, prvo je stvorio muško pa je pomislio kako može to biti i bolje, pa je stvorio ženu. U tom smislu ona je drugotna, a pod time se misli više savršena- razjasnio je Don Damir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naveo je kako su zapravo žene te koje su nositeljice vjere i Evangelizacije. Bez njih ne bi nikada bilo Crkve. Međutim nitko od njih nije uspio odgovoriti na pitanje zašto, ako su one te koje zapravo održavaju Crkvu i vjeru ne mogu biti svećenice?  Jedini odgovor koji je dobiven na ovo pitanje jest -Jer su one previše savršene- od strane imama, što god mu to značilo.

Imam Mešić  uzburkao je tribinu izjavama poput "Dijelimo iste sposobnosti ali ne i iste vrijednosti" dodajući kako žena neće nikada trčati kao Bolt. Naravno počela je žestoka prepirka u kojoj su pokušali imamu objasniti kako postoji važna razlika između roda i spola.  Naime rod je društvena konstrukcija, a spol biološka. Za njega rodna jednakost nije prirodna  s obzirom da su muškarac i žene u potpunosti drugačiji na fizičkoj i psihičkoj razini.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Rasprava 02:42

Pokretanje videa...

tribina 00:22

Također kao i ostali govornici rekao je kako je žena oduvijek imala pravo na izbor i brak s kime je htjela. Dodao je kako je upravo žena na uzvišenijem položaju od muškarca jer može rađati i ima osjećaj za život. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Policajka heroina: Napadaču koji je izbo bebu rekla tri riječi pa ga ubila jednim metkom
JUNAKINJA

Policajka heroina: Napadaču koji je izbo bebu rekla tri riječi pa ga ubila jednim metkom

Policajka se nalazila u šoping centru Westfield u Sydneyju u trenutku napada te se odlučila sama obračunati s napadačem, koji je napadao ljude nožem s oštricom od 15 cm

VIDEO Plenković i Tomašević susreli se na Trgu bana Jelačića: 'Htio sam se javit, ali ste utekli'
LOV NA GLASOVE

VIDEO Plenković i Tomašević susreli se na Trgu bana Jelačića: 'Htio sam se javit, ali ste utekli'

Andrej Plenković i Tomislav Tomašević susreli su se tijekom predizbornih aktivnosti na glavnom zagrebačkom trgu. Premijer je srdačno pozdravio konkurenciju te je Ivani Kekin rekao da im se htio ranije javiti, ali su mu utekli. 'Mi smo došli ranije, sve smo obavili', rekla mu je Kekin prije nego su se svi zajedno pozdravili uz ljubazno: 'Vidimo se!'
VIDEO Crnokošuljaši sa spornim zastavama pred pravoslavnom crkvom puštali Thompsona!
INCIDENT U CENTRU ZAGREBA

VIDEO Crnokošuljaši sa spornim zastavama pred pravoslavnom crkvom puštali Thompsona!

ZAGREB U subotu oko podneva kolona muškaraca među kojima je bilo i žena stigla je pred pravoslavnu crkvu na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Imali su zastave s prvim bijelim poljem i puštali su Thompsonove pjesme. Radi se o ekstremno desnoj stranci AHSP na čijem je čelu Dražen Keleminec, koji je jednom već pravomoćno osuđen zbog urlanja ustaškog pozdrava 'za dom spremni'.