Obavijesti

News

Komentari 257

Imate psa? Prijete vam velike novčane kazne ako nemate ovo

Imate psa? Prijete vam velike novčane kazne ako nemate ovo
1

Ponovni dolazak komunalnog redara s policijom povlači velike sankcije za vlasnika psa, a dovoljno je reći da mikročipiranje stoji 90 kuna, a kazna za nemikročipiranje i do 6.000 kuna!

VIDEO

Do 30. lipnja 2018. godine lokalne zajednice odnosno njihovi komunalni redari imaju obavezu provjeriti jesu li svi psi na njihovu području mikročipirani, stoji u novom Zakonu o zaštiti životinja koji je stupio na snagu krajem listopada, prenosi Novi list. Mikročip otkriva podatke o skrbniku životinje, kao i podatke o obavljenoj kastraciji, cijepljenju životinje i slično.

Iako vlasnici pasa imaju obavezu mikročipiranja još od 2004. godine, procjenjuje se da je oko 30 posto pasa zbog neodgovornosti vlasnika bez čipa. 

– Nužno je stati na kraj onima koji ne čipiraju pse ne samo radi zaštite životinja i ljudi nego i radi značajnog smanjivanja sredstava koje lokalne zajednice moraju izdvajati za zbrinjavanje, kastraciju, oglašavanje i udomljavanje pasa zbog onih koji su napustili pse - upozoravaju Prijatelji životinja.

Građani su dužni komunalnom redaru dokazati da su ispoštovali svoje zakonske obveze i mikročipirali psa, a komunalni redar može provjeriti očitanjem mikročipa vjerodostojnost navedenog u dokumentima. Veće sredine već su krenule u kontrole koje su najavile uz pomoć lokalnih medija i letaka upozorenja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema dosadašnjem iskustvu, kažu Prijatelji životinja, vrlo mali broj građana, oko tri posto, radi probleme komunalnim redarima jer su svjesni da ponovni dolazak s policijom povlači i za njih znatno veće sankcije te je u većini slučajeva dovoljno napomenuti da mikročipiranje stoji 90 kuna, a kazna za nemikročipiranje i do 6.000 kuna, piše Novi list.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 257
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović