News

Komentari 280

Imovinska kartica prazna, ali je USKOK otkrio tajne nekretnine

Imovinska kartica prazna, ali je USKOK otkrio tajne nekretnine

Vikendica od 55 četvornih metara s okolnim zemljištem i šumom. To je službeno sve što posjeduje Milan Bandić. No ostavinska rasprava će vjerojatno pokazati da je bio puno imućniji

U svojoj imovinskoj kartici nije naveo da je uspio uštedjeti ni kunu. Stan u Bužanovoj je prije više od godinu dana prepisao supruzi Vesni. Isto je učinio i njegov brat Drago, na kojega formalno glasi drugi stan na istoj adresi.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi Mikijevi kvadrati 

A u biti se radi o jednom spojenom penthouseu koji se proteže na 250 četvornih metara. Istražitelji Uskoka su nedvojbeno utvrdili da su stanovi spojeni, koristi ih samo Milan Bandić i pretvoreni su u jednu cjelinu. Zajedno vrijede barem 3,5 milijuna kuna. Ali to nije sve.

Istražitelji su mu pronašli i tri tajna stana koji su glasili na tvrtke Paron, Geoprojekt i Zagrebgradnja. Sa svima njima je Bandić mijenjao zemljište i stanovi su niknuli na zemljištima koja su nekad bila gradska. Istražitelji su utvrdili da su ih kupili Mato i Silvana Brzica iz Gruda čudnim prijenosom 3,4 milijuna kuna.

Ali oni nikad nisu bili upisani kao vlasnici. Iako je Bandić tvrdio da nisu njegovi, Vrhovni sud mu nije povjerovao. Na kraju su s tri stana skinute i blokade koje je država postavila jer je proces Bandiću predugo trajao. Brzice se tek nakon toga upisuju na dva i odmah ih prodaju. Svi stanovi su luksuzno uređeni. U Bužanovoj je Bandić kupio namještaj Fendi. Ima sofu od 20.000 eura i kuhinju od 50.000 eura. I ostali stanovi su bili bogato opremljeni.

Istražitelji su za uhićenja pronašli i gotovo 280.000 kuna gotovine. U rodnoj Hercegovini su dvije divno uređene kuće. Jednu je u Poganoj Vlaci koristila njegova pokojna majka Blagica.

U Cerovu Dolcu sagrađena je nova kamena kuća. Mještani kažu da je Milan bio investitor, no njegov rođak Toni Bandić tvrdi da je njegova, iako u njoj nitko ne živi. Bandić je i arhitektu Anti Vrbanu darovao stan od 34 kvadrata kao zahvalu za uređenje interijera.

Najčitaniji članci