News

Komentari 1875

Incident na prosvjedu: Srušio staricu na pod i razbio joj nos

Incident na prosvjedu: Srušio staricu na pod i razbio joj nos

Starija gospođa lijepila je plakate protiv prosvjeda. Muškarac ju je srušio na tlo i raskrvario joj nos. Policija je privela muškarca. Starija gospođa je lakše ozlijeđena

Na prosvjedu protiv Vatikanskih ugovora na Cvjetnom trgu okupilo se nekoliko stotina građana i prolaznika. Već na samom početku dogodio se incident. Dvije starije gospođe, poznate kao aktivistice, došle su s plakatima protiv prosvjednika i počele su ih lijepiti. Skidale su i transparente prosvjednika. Muškarac koji se zatekao na prosvjedu stariju gospođu je bacio na pod i raskrvario joj nos. Policija je odvela napadača. Organizatori su se ogradili do napadača i incidenta. Kako doznaje tportal gospođa je Ružica Ćavar, predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj.

Prosvjed organiziraju nevladine udruge 'Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku' , inicijativa 'Nisam Vjernik' i Udruga 'Protagora'.

Udruge prosvjeduju protiv Vatikanskih ugovora kojima se uređuje da se iz hrvatskog proračuna izdvaja za financiranje Katoličke crkve i za plaće svećenika te kojima se uređuje uvođenje vjeronauka u školama.

- Hrvatska nije Hrvatikan i tražimo raskidanje ugovora s Vatikanom - rekavši da se radi o ekonomskom ne svjetonazorskom pitanju.

Najčitaniji članci