Obavijesti

News

Komentari 276

Incident u Sisku: Biciklist je snimio kako ga pješak napada

Incident u Sisku: Biciklist je snimio kako ga pješak napada
2

Biciklist Ante Ciglar naljutio se na troje pješaka koji su hodali biciklističkom stazom u Sisku, a kada im je rekao da to više ne čine, došlo je do naguravanja

VIDEO

Biciklist je vozio stazom predviđenom isključivo za bicikliste, sve dok nije naletio na pročelnika DUZS-a Sisak Željka Prpića i njegovog bratića, zbog kojih nije mogao proći. Tako je jučer oko podne u centru Siska počeo verbalni sukob koji se umalo izrodio i u fizički obračun.

Kako pokazuje snimka iz kamere s kacige Ante Ciglara (22) , mladić je vozio sve dok nije naišao na bratiće u društvu ženske osobe zbog kojih nije mogao proći stazom, nego ih je morao zaobići. Produžio je 10-ak metara i osvrnuo se. I tada je počelo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 02:09

- U čemu je problem? - pitao ih je mladić, na što su mu bratići stali dovikivati da kuda to vozi. Mladić im je pokazao znak da je riječ o isključivo biciklističkoj stazi. Prpićev bratić odjednom je posegnuo prema kacigi i rekao:

- Nemoj mahati na mog brata! Ostani tamo!

Mladić je stao tvrditi da ga je Prpić prvi udario , nešto mu je bratić u koškanju uzvratio da ga nije dirao. Mladić je potom stao zvati policiju, bratić mu je izazivački dobacivao: "Aj, zovi!", a pročelnik DUZS-a Sisak dobacio mu je da se na njega zaletio "kao budala" i također mu dobacio neka samo zove policiju.

Bratić je uz podsmijeh dobacio i to da će mladić "vidjeti što će mu biti kad dođe policija", a u gužvi koja se vidi na snimci pročelnik mu je pokazao i značku .

Dan poslije aktere smo zamolili da nam komentiraju snimku.

- Prolazio sam stazom i zaobilazio ih, kad mi je gospodin stao psovati majku. Zaustavio sam se jer ne volim da mi netko psuje majku i pitao u čemu je problem. Gospodin me je uhvatio za kameru i kacigu jer je shvatio da se sve snima. I tu sam odlučio zvati policiju jer sam imao kameru zbog nekoliko ranijih neugodnih situacija. Pokazao mi je nekakvu značku, nisam shvatio o čemu je riječ - opisao nam je incident Ciglar koji je na postupanje policije imao samo pohvale.

- Tek kad je došla policija, shvatio sam da je on netko i nešto, pozivao se na čin. Čak ga je policajac upozorio da ne maše rukom ispred njegovog lica jer će to smatrati napadom na sebe - dodao je Ciglar.

Pročelnik Prpić nam je pak objasnio da je upravo izišao iz obližnje zgrade DUZS-a, da se tek vratio s puta i zaputio u kafić.

- Ja priznajem da smo prolazili tamo gdje nismo trebali. Jesmo bili u prekršaju i za to sam zaslužio kaznu. Ali, on nam je prišao s leđa, nije imao ni zvono da nam pozvoni. Pa, netko na cesti ne bi valjda namjerno pogazio pješaka u prekršaju!? U vožnji je sišao sa staze da nas zaobiđe, začula se buka od kotača po zemlji i zakačio mi je ruku. Kad se sve tako naglo dogodi, čovjek se prepadne! - objasnio nam je svoju poziciju Prpić.

Dodao je da je mladiću značku pokazao samo kako bi mu objasnio da je tek nekoliko desetaka metara ranije izišao iz zgrade u kojoj radi.

- Uostalom, na toj snimci se vidi da je on prije toga vozio i preko pješačkih prijelaza i preko dijelova koji nisu označeni za bicikliste. A i to što je nosio kameru na glavi, pokazuje da je očito unaprijed išao s namjerom da snimi incident s kojim je računao - dodao je Prpić, koji je reakciju bratića prokomentirao time da je ovaj bio zabrinut da ga biciklist ne bi fizički napao.

Snimka incidenta postala je jedna od glavnih tema na društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 276
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi